29. oktobar

Preko 70 pacijenata u bolnicama na lečenju

U užičkoj bolnici smešteno je pet pacijenta, pod sumnjom ili su pozitivni na koronavirus, četiri pacijenta su na intenzivnoj nezi od kojih su dva na respiratoru.

U privremenoj bolnici u Krčagovu leči se 66 pacijenata.

28. oktobar

I dalje se povećava broj inficiranih

U Opštoj bolnici u Užicu smeštena su četiri pacijenta, pod sumnjom ili su pozitivni na koronavirus, četiri pacijenta su na intenzivnoj nezi od kojih su dva na respiratoru.

U privremenoj bolnici u Krčagovu leči se  62 pacijenata.

U Zlatiborskom okrugu 31 novozaražena osoba

U prethodna 24 sata KOVID-19 je potvrđen kod 31 lica: Prijepolje –14, Požega – 6, Kosjerić – 3, Užice – 3, Arilje – 2, Priboj –
2 i Čajetina – 1.

Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđeno 2843 slučajeva infekcije virusom na teritoriji Zlatiborskog okruga.

Epidemiološka sitacija u Srbiji i svetu sve teža

I dalje se epidemiološka situacija u Srbiji pogoršava, od posledica koronavirusa preminulo još pet pacijenata, prisustvo virusa potvrđeno kod 1053 osobe.

U nekim evropskim državama, poput Francuske, Španije, Velike Britanije, Holandije i Rusije broj smrtnuh slučajeva je porastao za trećinu.

U svetu je preminulo oko 1,16 miliona, a broj zaraženih je u stalnom porastu i premašio je 43,9 miliona ljudi, pokazuju podaci Džons Hopkins univerziteta.

27. oktobar

U Zlatiborskom okrugu 117 zaraženih

U periodu od 21.10. do 27.10.2020. godine KOVID-19 je potvrđen kod 117 lica. Najviše je inficiranih u Prijepolju – 63, zatim slede Užice – 21, Požega – 11, Priboj – 8, Kosjerić – 5, Arilje – 2, Nova Varoš – 2, Sjenica – 2, Čajetina – 2 i Bajina Bašta – 1.

Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđeno 2812 slučajeva infekcije virusom  na teritoriji Zlatiborskog okruga.

A prilikom prošlog saopštavanja podataka iz Zavoda za javno zdravlje Užice u opštinama Zlatiborskog okruga bilo je 46 inficiranih osoba.

Podsećamo, u Opštoj bolnici Užice smešteno je pet pacijenta, pod sumnjom ili su pozitivni na koronavirus, troje je na intenzivnoj nezi i svi su na respiratoru.

U privremenoj Covid bolnici u Krčagovu na lečenju je danas 57 pacijenata.

- Advertisement -