9 C
Užice
četvrtak, 22 aprila, 2021
Naslovna Ključne reči UČENICI

Ključna reč: UČENICI

OSNOVNA ŠKOLA „DUŠAN JERKOVIĆ“ Kreativni učenici

Na nagradnom konkursu Univerziteta u Oksfordu Lena Kojadinović, učenica petog razreda OŠ „Dušan Jerković“ iz Užica i članica bibliotečke sekcije osvojila je prvo mesto. Na takmičenju je bio prijavljen 161 rad.

PROBNI ISPIT ZA OSMAKE Polažu se maternji jezik, matematika i kombinovani...

Probni završni test za učenike osmog razreda u Srbiji, danas i sutra (petak i subota), polažu se testovi iz maternjeg jezika, matematike i kombinovani, saopšteno iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnoloskog razvoja.

UZ SVETSKI DAN VODA Na konkurs „Vodovoda“ pristilgo preko 100 radova

Prva nagrada na literarnom konkursu pripala je Lazaru Novakoviću učeniku drugog razreda „Prve osnovne škole kralja Petra II“, a na likovnom prvu nagradu osvojila je Andrijana Jevđić, učenica osmog razreda Osnovne škole “Đura Jakšić“ iz Ravni.

SMOTRA RECITATORA „PESNIČE NARODA MOG“

Prijave za ovogodišnju smotru recitoatora "Pesniče naroda mog" mogu se dostaviti do 19. marta u Gradski kulturni centar u Užicu.

KOME MLADI DA SE OBRATE ZA SAVET I POMOĆ Zbog problema...

Ukoliko bi neko od ispitanih učenika imao problem vezan za upotrebu droga, najčešće ne bi znao kome da se obrati za savet i pomoć, a da to nisu roditelji, bliske osobe, ili njihovi najbolji drugovi. Slična je situacija i u ostalim mestima Srbije.

OBRAZOVANJE JE KLJUČ SLOBODE, A ŠKOLA U NAŠIM SRCIMA

Užička Osnovna škola ,,Dušan Jerković“ proslavila je, krajem novembra, značajan jubilej, 65 godina postojanja i uspešnog rada. Danas u ovoj školi uči 1094 učenika u 40 odeljenja i tri predškolske grupe.

U ŠKOLI „NADA MATIĆ“ Nastavu realizuju putem Gugl mit alata

Nastavnici užičke Osnovne škole "Nada Matić" preko Gugl mita realizuju nastavu za sve predmete koji se polažu na završnom ispitu, za strane jezike, a prema redovnom rasporedu.

U školi „Nada Matić“ NASTAVA NA DALJINU POMOĆU GUGL MIT ALATA

U osnovnoj školi "Nada Matić", zbog specifičnih uslova u kojima se nalazimo zbog koronavirusa, primenjuju inovacije u nastavi, pa se časovi realizaciju online pomoću Gugl mit alata. Ovaj vid nastave učenicima omogućava da od kuće uživo prate časove i onim danima kada ne idu u školu.

Izložba u školi „Dušan Jerković“ PODUČAVANJE I UČENJE PISMENOSTI

Povodom Dana pismenosti ispred školske biblioteke Osnovne škole „Dušan Jerković“ u Užicu postavljena je izložba na temu pismenosti i obrazovanja kroz istoriju, kao i na njihovu perspektivu u bliskoj budućnosti. Moglo se videti kako je izgledao egipatski pisar, prvi elektronski računar, klinasto pismo, Miroslavljevo jevanđelje, dnevnik Ane Frank, naočare za virtuelnu stvarnost...

PRIJEM PRVAKA UZ POŠTOVANJE MERA

Sa maskama, bez priredbi, u školskim dvorištima ili salama prvi je dan nove generacije prvaka u užičkim školama.
- Advertisement -
1,052FanovaLajkuj
441PratilacaZaprati
4PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE