9.9 C
Užice
четвртак, април 25, 2024
Naslovna Ključne reči ŠKOLE

Ključna reč: ŠKOLE

JAČE VEZE MEĐU ŠKOLAMA Iz Užica i Ljutomera

Članovi kolektiva i Saveta roditelja pobratimljene škole „Stročja vas“ iz Ljutomera iz Slovenije bili su poseti užičkoj Osnovnoj školi ,,Dušan Jerković“. Škole od ranije sarađuju i zajedno učestvuju u Erazmus+ programu „Kulturna baština u modernom okruženju“.

SMOTRA RECITATORA U GKC „Pesniče naroda mog“

U kategoriji mlađeg uzrasta grad Užice će predstavljati Milica Vukotić i Teona Tošić, iz srednjeg uzrasta na okružno takmičenje idu Nađa Vasilijević i Maša Vesović, dok su u kategoriji starijeg uzrasta pobednici Rajka Milišić i Vukašin Jelisavčić.

ZA JELENU Budi human i pomozi da ode na operaciju

Užičani ovih dana prikupljaju pomoć za lečenje Jelene Skorković, kojoj je potrebno 16.000 evra za operaciju na klinici u Turskoj.

JOVAN GOGIĆ Najbolji na Konkursu „MOJ ZELENI SVET“

Na literarnom Konkursu "Moj zeleni svet" pesma Jovana Gogića, učenika "Prve osnovne škole kralja Petra Drugog“ jednoglasno proglašena za najbolji rad. Osim prve tri nagrade, doneta je odluka da se pohvale još tri rada užičkih osnovaca.

MINIBUS ZA PREVOZ ĐAKA SA SELA Opštini Čajetina

Potpisan ugovor između Opštine Čajetina i Ministarstva za brigu o selu o kupovini minibusa za prevoz đaka sa sela. Sredstva su obezbeđena za još 26 lokalnih zajednica u Srbiji. Na ovaj način biće rešen problem prevoza za više od 400.000 stanovnika u oko 1.200 sela.

Energetska sanacija užičkog VRTIĆA „NEVEN“

Za energetsku sanaciju užičkog vrtića "Neven" izdvojeno 27,4 miliona dinara. Ministarstvo rudrastva i energetike obezbedilo je 19,2 miliona dinara, učešće grada Užica iznosi 8,2 miliona dinara. Očekuje se i početak radova na rekonstrukciji "Prve osnovne škole Kralja Petra drugog".

BEZBEDNOST DECE Mora biti na prvom mestu

Prošlu novu školsku godinu, učenici Osnovne škole “Dušan Jerković“ su sačekali prolazeći do školskog ulaza ispod skela i građevinskih mušema, dok se radila fasada zgrade, a ista situacija se ponavlja i ove godine jer sada rade krov, posle čitavog leta tokom kog nije urađeno ništa.

NOVA ŠKOLSKA GODINA U užičkim školama 660 prvaka

Sutra, u petak, 1. septembra, počinje nova školska godina u Srbiji. Sve škole u Zlatiborskom okrugu spremne su za početak škole. U užičkim školama 660 prvaka. Na Zlatiboru uz početak škole otvoren novi bazen u delu objekta za sportske aktivnosti izdvojenog odeljenja čajetinske škole „Dimitrije Tucović".

MATURANTI UŽICA Plesali na Trgu partizana

Plesom na gradskom Trgu partizana užički srednjoškolci, se priključili manifestaciji "Ples sa Evropom". Ova generacija ima 912 maturanata.

U ŠKOLE I VRTIĆE Uloženo oko 250 miliona dinara

U toku protekle godine na području grada Užica izvršena je rekonstrukciju u više škola i vrtića, planira se nastavak radova i u ovoj godini. Očekuje se gradnja novog vrtića na Carini, otvaranje vrtića u Karanu, rekonstrukcija "Prve osnovne škole kralja Petra II".
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE