5.9 C
Užice
ponedeljak, 27 marta, 2023
Naslovna Ključne reči ŠKOLE

Ključna reč: ŠKOLE

U ŠKOLE I VRTIĆE Uloženo oko 250 miliona dinara

U toku protekle godine na području grada Užica izvršena je rekonstrukciju u više škola i vrtića, planira se nastavak radova i u ovoj godini. Očekuje se gradnja novog vrtića na Carini, otvaranje vrtića u Karanu, rekonstrukcija "Prve osnovne škole kralja Petra II".

Dečja nedelja i Dan starih – Druženje kroz čitanje

Gosti učenika užičke škole "Dušan Jerokvić" bili su njihove bake i deke, od kojih su saznali kako se nekada živelo, kakvo je bilo njihovo detinjstvo, kako su se školovali.

PISMENOST JE PRAVO A ne privilegija

O tradicionalnom obeležavanju Dana pismenosti u Osnovnoj školi „ Dušan Jerković“ naše saradnice, diplomirane bibliotekarke Mirjana Radovanović Pejović, i Ana Duković kažu da se u školi trude da kroz svoje aktivnosti rade na poboljšanju svih vrsta pismenosti, podstaknu razmišljanje na ovu temu i da ukažu učenicima koliko treba da se obrazuju.

„MOJA IDEALNA SOBA“ Likovni konkurs za najmađe

Predškolci i prvaci iz čitave Srbije imaće priliku i ove godine da učestvuju na tradicionalnom Dečijem likovnom konkursu kompanije Forma Ideale, pod nazivom „Nacrtaj, oboji i osvoji!“.

PRVI DAN ŠKOLE Sa skraćenim časovima ili…

ZZa učenike osnovnih i srednjih škola u Centralnoj Srbiji i Vojvodini školska 2022/2023. godina počinje 1. septembra. Prvi dan škole i kao i prethodnih godina polazak prvaka biće obeležen prigodno, a da li će svi učenici prvog dana imati normalnu nastavu ili će krenuti sa skraćenim časovima, ostaje da se vidi.

DOJAVE O BOMBAMA U užičkom kraju i više mesta Srbije

Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi prema do sada pristiglim informacijama, dobilo je više škola širom Srbije sa područja školskih uprava Valjevo, Kraljevo, Beograd, Kosovska Mitrovica, Niš, Požarevac, Zaječar, Užice, Jagodina, Čačak, Kruševac, Zrenjanin.

SVETI SAVA ŠKOLSKA SLAVA

Od polovine 19. veka Savindan se slavi kao školska slava. Srpska pravoslavna crkva danas slavi dan svog utemeljivača. Sveti Sava je slavljen i kao zaštitnik zanata.

ENERGETSKA SANACIJA U tri škole i vrtiću u Užicu

Energetska sanacija u tri osnovne škole i jednom vrtiću obuhvata radove za koje su sredstva obezbedili SEKO i Grad Užice u ukupnom iznosu od...

SANACIJA ŠKOLA I VRTIĆA Radovi 1,8 miliona evra

Sanacija škola i vrtića u Užicu, projekat za koji je obezbeđeno 1,8 miliona evra, radovi počinju 17. janura, najavila je potpredsednica Vlade i ministarka...

PODRŠKA DECE OSI Užičkih škola, jer nisu različiti

Podrška dece je jedan od načina obeležavanja dana posvećenih osobama sa invaliditetom. Primeri su puštanje balona, bukmarkeri i olovke za osnovce, osvetljenje na javnim ustanovama ali i crteži na javnim površinima. Deci sa invaliditetom i drugim bolestima poručujem da uvek budu svoji, a ova naša srca na crtežima su za njih, - kaže Dunja.
- Advertisement -
1,726FanovaLajkuj
748PratilacaZaprati
15PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE