18.2 C
Užice
четвртак, јул 18, 2024
Naslovna Ključne reči ŠKOLE

Ključna reč: ŠKOLE

DAN DIPLOMA ŠKOLE „Dušan Jerković“ U društvu izuzetnih

Tradicionalni Dan diploma uvek je poseban za kolektiv i školu. Aplauz za najbolje, a dobrodošlicu na početku prijema učenici su poželeli pesmom i izveli kratak kolažni program.

UPIS U ŠKOLE U Užicu više mesta nego đaka

Danas je završni ispit iz srpskog jezika, a sutra iz matematike, a budući srednjoškolci 20. juna polažu izborne predmete. Kako pišu mediji upis teži ove godine, a među učenicima, a na osnovu ranijih godina, najpopularnije za upis su medicinske škole, gimnazije i elektrotehničke škole.

MATURANTI PLESALI KADRIL Pa igrali kolo na Trgu partizana

Maturanti iz svih srednjih užičkih škola, najpre su plesali su Štrausov kadril, a zatim zaigrali kolo na Trgu partizana.

JAČE VEZE MEĐU ŠKOLAMA Iz Užica i Ljutomera

Članovi kolektiva i Saveta roditelja pobratimljene škole „Stročja vas“ iz Ljutomera iz Slovenije bili su poseti užičkoj Osnovnoj školi ,,Dušan Jerković“. Škole od ranije sarađuju i zajedno učestvuju u Erazmus+ programu „Kulturna baština u modernom okruženju“.

SMOTRA RECITATORA U GKC „Pesniče naroda mog“

U kategoriji mlađeg uzrasta grad Užice će predstavljati Milica Vukotić i Teona Tošić, iz srednjeg uzrasta na okružno takmičenje idu Nađa Vasilijević i Maša Vesović, dok su u kategoriji starijeg uzrasta pobednici Rajka Milišić i Vukašin Jelisavčić.

ZA JELENU Budi human i pomozi da ode na operaciju

Užičani ovih dana prikupljaju pomoć za lečenje Jelene Skorković, kojoj je potrebno 16.000 evra za operaciju na klinici u Turskoj.

JOVAN GOGIĆ Najbolji na Konkursu „MOJ ZELENI SVET“

Na literarnom Konkursu "Moj zeleni svet" pesma Jovana Gogića, učenika "Prve osnovne škole kralja Petra Drugog“ jednoglasno proglašena za najbolji rad. Osim prve tri nagrade, doneta je odluka da se pohvale još tri rada užičkih osnovaca.

MINIBUS ZA PREVOZ ĐAKA SA SELA Opštini Čajetina

Potpisan ugovor između Opštine Čajetina i Ministarstva za brigu o selu o kupovini minibusa za prevoz đaka sa sela. Sredstva su obezbeđena za još 26 lokalnih zajednica u Srbiji. Na ovaj način biće rešen problem prevoza za više od 400.000 stanovnika u oko 1.200 sela.

Energetska sanacija užičkog VRTIĆA „NEVEN“

Za energetsku sanaciju užičkog vrtića "Neven" izdvojeno 27,4 miliona dinara. Ministarstvo rudrastva i energetike obezbedilo je 19,2 miliona dinara, učešće grada Užica iznosi 8,2 miliona dinara. Očekuje se i početak radova na rekonstrukciji "Prve osnovne škole Kralja Petra drugog".

BEZBEDNOST DECE Mora biti na prvom mestu

Prošlu novu školsku godinu, učenici Osnovne škole “Dušan Jerković“ su sačekali prolazeći do školskog ulaza ispod skela i građevinskih mušema, dok se radila fasada zgrade, a ista situacija se ponavlja i ove godine jer sada rade krov, posle čitavog leta tokom kog nije urađeno ništa.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE