10.9 C
Užice
уторак, 3 октобра, 2023
Naslovna Ključne reči ŠKOLE

Ključna reč: ŠKOLE

BEZBEDNOST DECE Mora biti na prvom mestu

Prošlu novu školsku godinu, učenici Osnovne škole “Dušan Jerković“ su sačekali prolazeći do školskog ulaza ispod skela i građevinskih mušema, dok se radila fasada zgrade, a ista situacija se ponavlja i ove godine jer sada rade krov, posle čitavog leta tokom kog nije urađeno ništa.

NOVA ŠKOLSKA GODINA U užičkim školama 660 prvaka

Sutra, u petak, 1. septembra, počinje nova školska godina u Srbiji. Sve škole u Zlatiborskom okrugu spremne su za početak škole. U užičkim školama 660 prvaka. Na Zlatiboru uz početak škole otvoren novi bazen u delu objekta za sportske aktivnosti izdvojenog odeljenja čajetinske škole „Dimitrije Tucović".

MATURANTI UŽICA Plesali na Trgu partizana

Plesom na gradskom Trgu partizana užički srednjoškolci, se priključili manifestaciji "Ples sa Evropom". Ova generacija ima 912 maturanata.

U ŠKOLE I VRTIĆE Uloženo oko 250 miliona dinara

U toku protekle godine na području grada Užica izvršena je rekonstrukciju u više škola i vrtića, planira se nastavak radova i u ovoj godini. Očekuje se gradnja novog vrtića na Carini, otvaranje vrtića u Karanu, rekonstrukcija "Prve osnovne škole kralja Petra II".

Dečja nedelja i Dan starih – Druženje kroz čitanje

Gosti učenika užičke škole "Dušan Jerokvić" bili su njihove bake i deke, od kojih su saznali kako se nekada živelo, kakvo je bilo njihovo detinjstvo, kako su se školovali.

PISMENOST JE PRAVO A ne privilegija

O tradicionalnom obeležavanju Dana pismenosti u Osnovnoj školi „ Dušan Jerković“ naše saradnice, diplomirane bibliotekarke Mirjana Radovanović Pejović, i Ana Duković kažu da se u školi trude da kroz svoje aktivnosti rade na poboljšanju svih vrsta pismenosti, podstaknu razmišljanje na ovu temu i da ukažu učenicima koliko treba da se obrazuju.

„MOJA IDEALNA SOBA“ Likovni konkurs za najmađe

Predškolci i prvaci iz čitave Srbije imaće priliku i ove godine da učestvuju na tradicionalnom Dečijem likovnom konkursu kompanije Forma Ideale, pod nazivom „Nacrtaj, oboji i osvoji!“.

PRVI DAN ŠKOLE Sa skraćenim časovima ili…

ZZa učenike osnovnih i srednjih škola u Centralnoj Srbiji i Vojvodini školska 2022/2023. godina počinje 1. septembra. Prvi dan škole i kao i prethodnih godina polazak prvaka biće obeležen prigodno, a da li će svi učenici prvog dana imati normalnu nastavu ili će krenuti sa skraćenim časovima, ostaje da se vidi.

DOJAVE O BOMBAMA U užičkom kraju i više mesta Srbije

Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi prema do sada pristiglim informacijama, dobilo je više škola širom Srbije sa područja školskih uprava Valjevo, Kraljevo, Beograd, Kosovska Mitrovica, Niš, Požarevac, Zaječar, Užice, Jagodina, Čačak, Kruševac, Zrenjanin.

SVETI SAVA ŠKOLSKA SLAVA

Od polovine 19. veka Savindan se slavi kao školska slava. Srpska pravoslavna crkva danas slavi dan svog utemeljivača. Sveti Sava je slavljen i kao zaštitnik zanata.
- Advertisement -
1,726FanovaLajkuj
748PratilacaZaprati
15PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE