Treći u Londonu na turniru u bilijaru, mladi užički sportista nastavlja da niže uspehe. Očekuje ga niz takmičenja među kojima je učešće na Evropskom juniorskom prvenstvu, koje će biti održano u Sloveniji.

U Londonu je prethodnog vikenda završen UK open, prestižni seniorski turnir u bilijaru. U okviru ovog turnira organizovan je i juniorski turnir Jason Shaw Junior Open, na kome je učestvovao i mladi Užičanin Lazar Kostić.

Treći u Londonu, slede nova takmičenja

U veoma jakoj konkurenciji 64 igrača iz celog sveta Lazar je zauzeo odlično treće mesto. Sigurnom igrom i pobedama nad protivnicima iz Velike Britanije, Nemačke i Švedske stigao je do polufinala, gde se susreo sa Holanđaninom Mikom van Berkelom.

U veoma dobrom meču, u kome su obojica takmičara igrali gotovo bez greške, Lazaru je nedostajalo malo sportske sreće, zbog čega je protivnik slavio rezultatom 9 : 5.

Dobra igra i rezultat u Londonu veliki su podstrek Lazaru za nastupajući period i najznačajnija takmičenja u ovoj godini. Već 21. juna Lazar putuje u Lugo, u Španiju, gde će najpre učestvovati na jakom juniorskom turniru.

Odmah posle ovog turnira počinje jedno od najprestižnijih takmičenja u svetu bilijara – World cup of pool, svetski kup u miksu, na kome će se takmičiti 32 reprezentacije. Lazar će nastupiti u paru sa Aleksom Peceljem, najboljim srpskim seniorskim igračem.

Na kraju prvog dela sezone Lazara očekuje učešće na Evropskom juniorskom prvenstvu, koje će biti održano u Sloveniji u drugoj polovini jula.

Sa takmičenja u Londonu (Foto: Matchroom pool)

Kostić je bio treći u Londonu na juniorskom turniru u bilijaru, i prethodnih godina je imao izuzetne rezultate, zahvaljujući kojima je postao sportista godine Grada Užica. Posebno je uspešna bila 2022. godina, u kojoj je osvojio treće mesto i bronzu na Svetskom prvenstvu i titulu juniorskog prvaka Evrope.


Među uspesima Lazara Kostića, mladog sportiste iz Užica, je osvajanje trećeg mesta i bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u bilijru za juniore, održanom u San Huanu u Portoriku, u disciplini devetka, u kategoriji takmičara do 17 godina. Treće mesto Kostiću je pripalo u konkurenciji 32 najbolja takmičara sveta. Na ovom takmičenju u dalekom Portoriku Kostić je osvojio prvu medalju za svoju zemlju na jednom Svetskom prvenstvu.

K. J.

- Advertisement -