Sportista godine Grada Užica, priznanje koje je Lazaru Kositiću stiglo nakon uspeha na brojnim takmičenjima proteklih nekoliko sezona, a posebno uspešna je bila 2022. godina, u kojoj je osvojio treće mesto i bronzu na Svetskom prvenstvu i titulu juniorskog prvaka Evrope. Nagrade uručene najboljem sportskom kolektivu, treneru, juniorima, kadetima.

Među uspesima Lazara Kostića mladog sportiste iz Užica je osvajanje trećeg mesta i bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u bilijru za juniore, održanom u San Huanu u Portoriku, u disciplini devetka, u kategoriji takmičara do 17 godina. Treće mesto Kostiću je pripalo u konkurenciji 32 najbolja takmičara sveta.

Na ovom takmičenju u dalekom Portoriku Kostić je osvojio prvu medalju za svoju zemlju na jednom Svetskom prvenstvu.

Lazar Kostić, najuspešniji sportista Užica (Foto: Predator Pro Billiard Series)

Bronzana medalja Lazara Kostića ogroman je uspeh ne samo za srpski bilijar i užički sport, već pre svega za ovog mladog sportistu koji svojim primerom potvrđuje da su ljubav, posvećenost, samokontrola i odlučnost nekada dovoljni da prevaziđu brojne probleme finansijske prirode sa kojima se nemali broj sportista u našoj zemlji susreće, zabeleženo je u tekstu „UžiceMedia“ nakon osvajanja bronze u Portoriku.


U 2022. godini ovogodišnji najbolji sportista godine Grada Užica osvojio je titulu juniorskog šampiona Evrope, a osim toga postao je kapiten reprezentacije Srbije.

Pisali smo prvak Evrope na Evropskom prvenstvu do 17 godina, postao Lazar Kostić, mladi užički sportista, koji nas često obraduje dobrim rezultatima i nagradama. Na Evropskom prvenstvo za juniore do 17 godina, koje je održano u Petriču u Bugarskoj od 27. jula do 3. avgusta ove godine, Lazar Kostić, koji je i kapiten reprezentacije, osvojio je prvo mesto i titulu prvaka Evrope u disciplini streigttpool. Tokom dva takmičarska dana je ostvario šest pobeda…

Najbolji užički sportista, sa jednog od ranijih takmičenja

Najbolji ovogodišnji užički sportista, Lazar Kostić, i prethodnih godina je osvajao brojne medalje i priznanja.

Ostale nagrade Sportskog saveza Užica


Uručene su nagrade GFK „Sloboda“ za najbolji sportski klub u 2022. godini, dok je njihov trener Vladan Vićević proglašen za najboljeg trenera.


Najuspešniji sportista sa invalidditetom je Admir Duraković, osvajač bronzane medalje sa srpskom reprezentacijom na Evropskom prvenstvu u rukometu za gluve i nagluve.


Najuspešniji juniori su karatistkinja Lidija Trmčić i bosker Ivan Dosković su najuspešniji juniori, a nagrađeni su kadeti Olga Stojanović i Veljko Mitrović za uspehe u streljaštvu.


Na izboru najboljeg sportiste Užica, u organizaciji Sportskog saveza Užica, održanom po 37. put, uručena su priznanja za sportske uspehe pojedincima, klubovima i ustanovama za doprinos razvoju užičkog sporta, na svečanosti prirđenoj u Užicu.


Ove godine po prvi put je dodeljena nagrada „Žena u sportu“, Emiliji Vukotić, fudbalerki i članici FK „Sevojno“.

- Advertisement -