Mladi užički sportista, nakon odličnih rezultata kojima je započeo novu sezonu – trećeg mesta na balkanskom turniru Balkan pool tour, prvog mesta na Prvenstvu Srbije za seniore i prvog mesta na Prvenstvu Srbije za juniore – Lazar Kostić (16), član SBK „Mase“ iz Užica, nastavio je da niže uspehe.

Na trećem turniru Prvenstva Srbije za seniore, u disciplini desetka, koji je održan u prvoj polovini maja u BK „Old brick“ u Somboru, u konkurenciji 51 igrača,  Lazar je zauzeo odlično treće mesto. Posle četiri meča, u kojima je odneo sigurne pobede, izgubio je u polufinalu od Alekse Pecelja, našeg najboljeg igrača i evropskog šampiona u kategoriji do 23 godine.

Mladi užički sportista niže uspehe u takmičenju juniora

Treći turnir Prvenstva Srbije za juniore, u disciplini desetka, održan je pretprošlog vikenda u BK „Kvart“ u Novom Sadu. U veoma oštroj konkurenciji saigrača iz juniorske reprezentacije, Lazar Kostić je zauzeo prvo mesto, pobedivši u finalu Luku Bugarskog, člana SBK „Kvart“ iz Novog Sada. 

Proteklog vikenda Lazar Kostić je nastupao na Četvrtom turniru Prvenstva Srbije za seniore, na kome je igrana disciplina osmica. U BK „Kvart“ u Novom Sadu, u konkurenciji 40 igrača, Lazar je pokazao visok nivo igre i stabilnost, potvrdivši dobru formu. Nakon četiri odigrana meča, izgubio je u polufinalu od Nemanje Trifunovića, igrača SBK „Kvart“ iz Novog Sada.

Uspešni nastupi na turnirima u prvom delu sezone omogućili su Lazaru Kostiću da na letnju pauzu ode kao vodeći na Prvenstvu Srbije i u seniorskoj i u juniorskoj konkurenciji.

Dobri rezultati podstrek su za još intenzivniji rad budući da šesnaestogodišnjeg Užičanina krajem jula očekuje učešće na Evropskom juniorskom prvenstvu u Bugarskoj.

J. T.

Podsećamo, da je mladi užički sportista Lazar Kostić i ranije osvajao niz prvih mesta i nagrada.

Treće mesto na turniru Balkan pool tour (Foto: Privatna arhiva)

Hroniku kovid – 19 tokom maja možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom maja možete pogledati OVDE.

- Advertisement -