I ove godine „Ilindanski sportski susreti“ okupili su veliki broj sportista iz mesnih zajednica sa područja čajetinske opštine, a sportska dešavanja su pratili i turisti koji borave na Zlatiboru.

Manifestaciju je otvorio predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, naglašavajući da raduje prisustvo velikog broja mladih, uz poruku da bi što veći broj ljudi iz gradskih sredina trebalo da se okrene zdravom načinu života.

Ove godine sportisti su se nadmetali u šest disciplina, tri ekipna sporta, mali fudbal, basket, prevlačenje konopca i tri individualna, skok u dalj, bacanje kamena sa ramena i prevlačenje klička.

Milan Stamatović, predsednik opštine na otvaranju susreta

Najviše prijavljenih ekipa bilo je u malom fudbalu, takmičilo se 12 ekipa. U finalu su igrale ekipe Zlatibora i Tripkove. Zlatiborci su bili bolji i odbranili prošlogoddišnju titulu.

U basketu se takmičilo deset ekipa a veliko iznenađenje osvajanjem turnira je priredila ekipa mesne zajednice Alin Potok. U finalu su savladali ekipu mesne zajednice Čajetina, a u pobedničkoj ekipi se istakao Kutlešić koji sa tri trojke rešio pitanje pobednika.

U individualnim sportovima najuspešniji su bili Bane Rosić u discipini prevlačenje klička,  Branislav Vesović u disciplini bacanje kamena sa ramena i Nikola Dragović u disciplini skok u dalj.

Udisciplini prevlačenje konopca trijumfovala je ekipa mesne zajednice Branešci.

„Ilindanski dani“ su još jednom opravdali očekivanja sportista koji su se odazvali u velikom broju, ali i turista koji su ovaj događaj iskoristili pre svega za dobru zabavu i druženje ali i upoznavanje prirodnih lepota Gostilja.

Selo Gostilje nalazi se na samo 25 km od centra Zlatibora, poznato po vodopadu koje formira gostiljska reka pre ulaska u Katušnicu,  a u blizini vodopada uređen je i bazen koji je otvoren za posetioce svakim danom 10-19 sati.

Organizator manifestacije je Turističko udruženje „Gostilje“ uz pomoć čajetinske opštine i Turističke organizacije „Zlatibor“.

- Advertisement -