Predstojeći koncerti koje organizuju Grad Užice, Gradski kulturni centar i Opština Čajetina a u okviru kulturnog leta. „Neverne bebe“ će nastupiti u nedelju na užičkom Trgu partizana, a večeras na Zlatiboru Željko Vasić.

„Neverne bebe“ na Trgu partizana

Koncert benda „Neverne bebe“ biće odražan u nedelju, 14. avgusta na Trgu partizana, u organizaciji Gradskog kulturnog centra i grada Užica

Koncert počinje u 21:00 čas.

Darko Rundek i bend „Ekipa“ u GKC

Popularni ex-ju muzičar i jedan od osnivača čuvene jugoslovenske grupe „Haustor“ sa svojim pratećim bendom „Ekipa“ Darko Rundek, gostovaće u Užicu gde će nakon devet godina održati koncert.

U bašti Gradskog kulturnog centra nastupiće u utorak, 23. avgusta, sa početkom od 21:00 čas. Ulaznice u pretprodaji možete nabaviti po ceni od 1.200 dinara, dok će na dan koncerta njihova cena iznositi 1.500 dinara.

Ekipu čine muzičari koje je Darko Rundek okupio 2017. godine za potrebe turneje povodom obeležavanja dve decenije albuma Apokalipso. U decembru 2020. godine izlazi im Brisani prostor, po mnogim anketama album godine i dobitnik Porina za najbolji album alternativne muzike. Pratili su ga singlovi Unutarnji glas, Tko su svi ti ljudi, Mila i Voljeti stvarno.

Muzičari često menjaju instrumente, a svi pevaju, na čelu sa Darkom Rundekom, koji i svira gitaru. Roko Crnić na bas gitari i bubnjevima, Silvio Bočić na bubnjevima, gitari i basu, Miro Manojlović na udaraljkama i vibrafonu, Igor Pavlica svira trubu, a Ana Kovačić svira saksofon i sintisajzer.

Big bend na Gradskom trgu

Takođe, u okviru programa Kulturnog leta u Užicu, u subotu, 20. avgusta, pred užičkom publikom nastupiće Big bend orkestar RTS-a. Koncert na Trgu Partizana počinje u 21 sat.

Big Bend RTS je osnovan 1954. godine, izdvajanjem duvačkog ansambla iz već postojećeg Zabavnog orkestra Radio Beograda (1948). Od samih početaka delovao kao veliki džez orkestar, u formaciji Big Benda. Tokom rada i stvaranja orkestar je dobio izuzetne nagrade i priznanja.

Na Džez Festivalu u Juan Les Pins 1960. godine naš ansambl je osvojio prvu nagradu. Posle svoje prve turneje 1957. godine, orkestar je nastupao na poznatim svetskim festivalima (Tel Aviv, Montre, Marsej, Solun, Minhen), na nekoliko UNICEF koncerata (Beograd, Pariz, Ženeva) i uvek sa izuzetnim uspehom i vrlo pohvalnim kritikama.

Tokom godina, sa orkestrom su nastupale najveća svetska imena džez muzike kao što su: Klark Teri, Beni Golson, Džoni Grifin, Mejnard Ferguson, Toni Skot, Džerom Ričardson, Erni Vilkins, Alvin Kvin, Redži Džonson, Edi Henderson…

Orkestar je iznedrio plejadu vrhunskih solista koji su poznati i priznati u svetu – Mile Pavlović, Bora Roković, Duško Gojković, Lala Kovačev, Stjepko Gut.

Koncert je na Trgu Partizana u subotu, 20. avgusta, u 21:00 čas.

Predstojeći koncerti na Zlatiboru


Pored Užica bogat je i kulturni sadržaj na Zlatiboru, gde je večeras, petak, 12. avgust, u 20:00 časova, koncert Željka Vasića na Kraljevom trgu.

Naredne nedelje je X Festival harmonikaša „Izvorske kapi – Prva harmonika Srbije Zlatibor
2022“in memorijam „Bojan Jovanović“. Takmičenje će se održati u utorak, 23. avgusta, sa početom u 11:00 časova u Kulturnom centru
Zlatibor, dok se revijalni deo održava na Kraljevom trgu sa početkom u 20:00 časova. U okviru ovog događaja održaće se i takmičenje mladih pevača in memorijam Merima Njegomir – Prvi glas Srbije.


U petak, 19. avgusta, sa početkom u 19:30 časova, na Kraljevom trgu, na Zlatiboru, održaće se zajednički koncert etno udruženja „Zavičaj“ – Zlakusa i KUD-a „Folklor je više od igre“ – Beograd (Mirijevo).

Pored koncerata tu su i „Miholjski sureti sela“ u Tripkovi, gde je planirana predstava za decu „Zeka lepotan“, izložba umetničkog stakla radionice „Tiffany“ iz Tripkove, koja se odžava svakog vikenda u avgustu, do 19:30 časova.

Brojna publika na Kraljevom trgu na Zlatiboru, na jednoj od ranijih manifestacija (Foto: Iz rahive UžiceMedia)

Hroniku kovid -19 tokom avgusta možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelni podaci o kovidu za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom avgusta možete pogledati OVDE

- Advertisement -