Predstava „Čitač“ u koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta i Beo arta proglašena je od strane žirija za najbolju predstavu 25. Jugoslovenskog pozorišnog festivala.

Ardalion za najbolju režiju dobio je Boris Liješević reditelj predstava „Čitač“ i „Upotreba čoveka“. Još dva Ardaliona dodeljena su pobedničkoj predstavi i to Mirjani Karanović za najbolju žensku ulogu i Marku Grabežu za najbolju mušku ulogu.

Po oceni stručnog žirija u kome su bili profesor Svetozar Rapajić, glumica Dragana Varagić i producent mr Janko Ljumović najbolju scenografiju imala je predstava „Upotreba čoveka“ Tvrđava teatra iz Novog Sada, pa je Ardalion pripao scenografu Željku Piškoriću. Ova predstava dobila je i Ardalion za najbolju kostimografiju koji je pripao Marini Sremac.

Iz predstsave „Čitač“, najbolje predstave po oceni stručnog žirija (Foto: Narodno pozorište Užice)

Sanja Marković dobila je Ardalion za epizodnu ulogu za lik Simke u predstavi „Putujuće pozorište Šopalović“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Nagrada Ardalion za najboljeg mladog glumca i nagrada Politike Avdo Mujčinović dodeljene su Aljoši Đidiću za uloge u predstavi „Upotreba čoveka“, dok je specijalna nagrada Ardalion dodeljena autorskom timu i ansamblu predstave „Radnička hronika“ Narodnog pozorišta iz Subotice.

– Ovogodišnji festival održan je pod motom “Vreme straha i podviga” i zaista je podvig što se uopšte festival održao. U uslovima u kojima se živelo prethodnih godinu dana veći deo predstava dugo nije igran i svi oni su napravili jedan veliki podvig u Užicu u slavu pozorišta i u slavu života, – istakla je Dragana Varagić po saopštavanju odluke žirija na ovogodišnjem Jugoslovenskom pozorišnom festivalu u Užicu.

Saopštenje stručnog žirija možete pogledati OVDE.

Užička publika je najviše ocene dala predstavi „Putujuće pozorište Šopalović“.

Detalje o JPF pogledajte u BILTENU.

Iz predstave „Putujuće pozorište Šopalović“, najbolje ocenjene od strane publike (Foto: Narodno pozorište Užice)

Hroniku kovid – 19 tokom juna možete pogledati na linku Užicemedia.

Hroniku kovid – 19 tokom maja možete pogledati na UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -