U Kremnima se za imunizaciju prijavilo 143 osobe. Nakon Kremana vakcinacija je nastavljena u Mokroj Gori, pa sledi Bioska, a potom bi trebalo narednih dana da budu obuhvaćena sela Lužničke doline, Karan, Ribaševina i Lunovo Selo.

Početku vakcinacije u Kremnima prisustvovala je užička gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević, koja je uputila apel da se ljudi vakcinišu u što većem broju, jer je to jedini način da ponovo normalno živimo. Ona je istakla da će mobilne ekipe otići do nepokretnih meštana ovih područja.

– Pored medicinskih ekipa tu su i volonteri Crvenog krsta, organizacija je odlična, sve funkciniše bez problema i nadam se da će do daljnjeg tako i ostati, – izjvaila je užička gradonačelnica.

Da se podsetimo, na području Zlatiboskog vakcinisano blizu 50.000 građana, zaključno sa martom. Na vakcinalnim punktovima na teritoriji Zlatiborskog okruga do 31.03.2021. godine ukupno je vakcinisano 48.977 (22.5% odrasle populacije) lica, od čega je revakcinisano (primili obe doze) 37.091 lica (17.1% odrasle populacije) a samo prvu dozu je primilo 11.886 lica. A prethodnog meseca bilo 15 odsto vakcinisane populacije. U opštinama Zlatiborskog okruga na vakcinalnim punktovima zaključno sa 28. februarom ukupno je vakcinisano 32.661lica, što je 15 % odrasle populacije Zlatiborskog okruga.

Početku vakcinacije u Kremnima prisustvovala gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević (Foto: Grad Užice)

Hroniku KOVID -19 u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

Hroniku KOVID -19 tokom marta možete pogledati na UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -