Promociju najboljih učenika osnovnih i srednjih škola tradicionalno organizuje Grad Užice na kraju školske godine. Ove godine ukupno je 112 nosioca Vukove diplome, a među njima su i đaci generacije i najbolji takmičenjima.

Sve petice u knjižicama ima 80 učenika iz osnovnih i 32 iz srednjih škola.

Kristina Milanović, đak generacije Medicinske škole

Kristina Milanović, đak generacije i nosilac Vukove diplome Medicinske škole rekla je da je ova promocija za nju velika čast i da su sva priznanja podsticaj za dalji rad.

– Za postizanje uspeha u školi to zahteva puno rada,  teorijskog i praktičnog znanja-naglasila je Kristina.

Ona je osvajala i nagrade na takmičenjima, a ove godine dobitnica je i prve nagrade Društva “Sveti Sava” iz Beograda . Protekle tri godine bila je i predsednica Učeničkog parlamenta. A sada planira da upiše Medicinski fakultet pri Vojno- medicinskoj akademiji u Beogradu.

Vuk Šiljković, đak generacije Osnovne škole „Dušan Jerković“ navodi da je izabran za đaka generacije zahvaljujući brojnim takmičenjima  na republičkom nivou.

Vuk Šiljković, đak generacije Osnovne škole Dušan Jerković

– Za moj uspeh pored rada zaslužni su i iz škole od učiteljice, nastavnika do razrednog starešine. Planiram da školovanje nastavim  u Užičkoj gimnaziji i upišem se u informatičko odeljenje- rekao je Vuk.

Zamenik gradonačelnika Ivan Stanisavljević uručio je knjige najboljim učenica i poručio im da se posle završetka studija vrate u svoj grad.

– Znam da je ovo stresan period u odabiru budućeg zanimanja koje će trasirati vaš životni put. Ali nadam se da  u tome nećete imati problema jer ste  najbolji među najboljima, – poručio je Stanisavljević.

U našoj galeriji pogledajte najbolje užičke učenike, ali i one koji su učestvovali u programu, zamenik gradonačelnika Užica Ivan Stanisavljević, je nosiocima Vukove diplome uručio knjige, a beležimo i muzički nastup učenika Tehničke škole Užice:

U okviru programa sa muzičkim numerama nastupili su učenici Umetničke sekcije Tehničke škole Užice.

Promocija najboljih i ove godine održana je u Gradskom kulturnom centru u prisustvu velikog broja roditelja, nastavnika i direktora škola.

A kako je to izgledalo pre dve godine, na prijemu tadašnjih najboljih učenika, možete pogledati OVDE.

Tekst iz serijala „UŽIČKI ODLAZNI PERON Pogled mladih užičkog kraja na svoju budućnost – otići, ili ostati?“, u okviru proizvdnje medijskih sadržaja namenjenih informisanju, sufinansiran je sredstvima GRADA UŽICA. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

- Advertisement -