Učenici i nastavnici Tehničke škole „Radoje Ljubičić“ iz Užica organizovali su prvi put javni nastup na modnoj reviji kojom je predstavljeno učenje kroz rad, dualni sistem obrazovanja, timski rad sa partnerskim preduzećima Tekstil, Panteks, Ramaks i Sorgaro sa kojima realizuju praktičnu nastavu.

U prvom delu revije predstavljeni su modeli učenika drugog i četvrtog razreda tekstilne struke koji su izađeni u školi i u preduzećima uz pomoć nastavnika. Sa ovom kolekcijom osvojili su treće mesto na izložbi učeničkih radova na 25. republičkom takmičenju srednjih tekstilnih škola u Subotici.

A kako je to izgledalo na užičkom Trgu partizana pogledajte u našoj galeriji:

Učenica četvrtog razreda smer modelar Dušica Ćosić rekla je  da važno je videti model, sašiti ga i nositi. To za njih predstavlja veliki uspeh. Za ovu modnu reviju pripremili su kapute, haljine, suknje, pantalone, prsluke…

U drugom delu revije učenici manekeni su saobraćajne i građevinske struke koji su nosili modele preduzeća Panteks i Sorgaro iz Užica i Ramaks iz Požege. Modnu reviju podržali su Grad Užice, Crveni krst i Gradski kulturni centar.

- Advertisement -