U poslednja 24 časa na području Zlatiborskog okruga, potvrđeno je još šest novih slučajeva pozitivnih na COVID-19 – četiri iz Užica i po jedan iz Kosjerića i Nove Varoši. 

Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđeno 236 slučajeva infekcije COVID-19. Ukupan broj oporavljenih je 158, a nažalost još jedna osoba je premninula od posledica infekcije ovim virusom. U pitanju je muškarac iz Sjenice starosti 69 godina.

Do sada je preminulo ukupno 15 osoba ( 9 muškaraca i 6 žena) prosečne starosti 74  godine. Trenutno je aktivno 63 slučaja infekcije virusom COVID-19.

Po podacima od juče 13 lica je inficirano, a jedna osoba je preminula, a prethodni izveštaj o COVID- 19 u Zlatiborskom okrugu možete pogledati OVDE.

Obavezne maske u prevozu i zatvorenom prostoru

Korišćenje zaštitnih maski obavezno u prevozu, a građanima se savaetuje da nose maske u svim zatvorenim prostorima, saopšteno iz Vlade Srbije nakon sednice Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19.

U saopštenju se navodi da je od danas „obavezno korišćenje zaštitnih maski u gradskom i međugradskom prevozu i putnicima koji ne nose maske neće biti dopušten ulaz u prevozna sredstva… Maske ne moraju biti hirurške, kupljene u apoteci već građani mogu koristiti i pamučne maske ѕa višekratnu upotrebu“.

Krizni štab je uputio preporuku svim građanima da u svim zatvorenim prostorima nose maske, sa posebnim akcentom na pošte, banke, javne institucije kao i prodavnice i tržne centre, navodi se u saopštenju i dodaje da će Vlada Republike Srbije nastaviti da prati epidemiološku situaciju i obaveštava građane.

Naslovna foto: Pixabay

- Advertisement -