Tradicionalni prijem za „vukovce“, đake generacije i nagrađene na državnim takmičenjima održan je u Gradskom kulturnom centru. U nedavno završenoj školskoj godini Užice ima 124 nosioca Vukove diplome i to 47 u srednjim i 77 u osnovnim školama.

Na postignutom uspehu đacima generacije, „vukovcima“, njihovim roditeljima i profesorima čestitke je uputio gradonačelnik Užica Tihomir Petković poželevši najboljim učenicima još mnogo uspeha u životu, da upoznaju sve i ostvare svoje snove.

– Užice i Zlatiborski okrug uvek imali izuzetne ljude koji su bili posebni i najbolji u svojim oblastima. Naša je obaveza da učinimo sve što je moguće da mladi Užičani svoju budućnot vide u svom gradu i budu uspešni u njemu – rekao je Petković i pozvao mlade ljude da u budućnosti stečeno znanje i iskustvo stave u funkciju razvoja svog grada i kraja, jer kako je rekao obrazovanje predstavlja najmoćnije oružje u promeni sveta na bolje.

U prisustvu roditelja i profesora užičkih osnovnih i srednjih škola najboljim među najboljima u Gradskom kulturnom centru uručene su zahvalnice i knjige uz čestitke, aplauze i najlepše želje na ličnom i profesionalnom planu u budućnosti.

- Advertisement -