Kulturni centar Zlatibor priprema za večeras izložbu grupe autora pod nazivom „Trebinje i Hercegovina kao inspiracija umetnika“.Izložba je posvećena Trebinju i Hercegovini, nastala u toku 2020. godine kad je ceo svet bio u izolaciji.

Tada je nastala ideja da preko društvenih mreža bude sprovedena promocija kako Trebinja tako i Hercegovine. Iskorišćene su lepote Trebinja, koje su postavljene na društvene mreže, prilikom čega su počeli da se javljaju prvi umetnici iz Ukrajine, Rusije, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Hrvatske, Albanije, Turske i Nemačke sa svojim slikama.

Očarani lepotom, većina je imala utisak da je reč o bajkovitom kraju. Tako je za dva meseca stiglo za potrebe virtuelne izložbe preko 120 radova od preko 100 umetnika iz ;itavog sveta, a posle te izložbe napisana je i objava da ko želi pošalje svoj rad za potrebe izložbe muzeju.

Stigle su slike od 60 autora, većinom su to bili umetnici iz Srbije (zato se i javila želja da izložba bude u Srbiji). Krajem decembra 2020. godine otvorena je izložba i trajala je sve do februara, kada se seli u Gacko u Kulturni centar.

Nakon toga, 27. aprila, izložba je otvorena u Narodnom muzeju Pančevo. Kasnije, od 3. avgusta, izložba je postavljena i u Beogradu, u kući Đure Jakšića u Skadarliji.

Otvaranje novosadske izložbe bilo je 4. oktobra, a od 22. oktobra ova izložba grupe autora pod nazivom „Trebinje i Hercegovina kao inspiracija umetnika“ se održava i u Kulturnom centru Zlatibor i biće postavljena do 4. novembra. Nakon svih gostovanja, izložba se vraća u Trebinje.

Izložba u Galeriji Kulturnog centra Zlatibor, biće otvorena večeras u 19 časova.

Kulturni centar Zlatibor:

Film „Glumčina“ o Zoranu Radmiloviću

Film „Glumčina“, o Zoranu Radmiloviću, producenta Olivera Paunovića radila je niška City Grupa uz kooprodukciju Narodnog pozorišta Timočke krajine.

Film je urađen po knjizi glumca Milana Cacija Mihailovića, koji je sa Zoranom Radmilovićem glumio a i lično poznavao, te je svoje impresije njegovim likom i delom utkao u film.

Producent Oliver Paunović, ne krije zadovoljstvo što ovaj film nailazi na pozitivne kritike širom Srbije, a do sada je prikazan na Filmskimsusretima u Nišu, u Zoranovom rodnom Zaječaru, Ateljeu 212 a pred kraj godine zakazana je premijera u Čikagu.

Producent iz Niša dobio je najveće priznanje pozorišta u Zaječaru statuetu „Zoran Radmilović“ na upravo otvorenim “Zoranovim danima”.

U filmu učestvuju: Milan Caci Mihailović, Selena Vicković, Dušan Kovačević, Mira Banjac, Vladimir Đuričić, Bratislav Đorđević, Seka Sablić, Miloš Vešović, Zdravko Šotra, Goran Marković, Svetlana Bojković, Aljoša Vučković, Goran Sultanović, Novica Nikić, Milica Kralj i LJubaMilunović, režiju potpisuje Vladimir Ristić.

Film o Zoranu Radmiloviću, “glumačkom čarobnjaku”, kako ga nazivaju mnogi biće prikazan u subotu, 23. oktobra, u 19 sati u sali Kulturnog centra Zlatibor.

Ulaz je slobodan.

Zlatibor, naselje Gajevi (Foto: N.Tošić UžiceMedia))

Hroniku kovid – 19 tokom oktobra možete videti na UžiceMedia.

Hroniku kovid – 19 tokom septembra možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -