Prijem za mame beba ređenih 9. oktobra upriličen u Užicu. Gradonačelnica sa saradnicima priredila prijem za dve mame, koje su na Dan grada rodile decu.

Akcija je i pokrenuta na inicijativu gradonačelnice dr Jelene Raković Radivojević, koja će, kako je izjavila, postati tradicija.

­- Danas smo priredili prijem za mame beba koje su rođene 9. oktobra, na Dan grada Užica. Bebe rođene na taj dan dobile su poklon u vidu zlatnika. Sve bebe koje se budu rađale na Dan grada dobijaće poklone od Grada Užica. Bebama želimo da budu zdrave, da odrastaju u svojim porodicama srećno, da se školuju i po mogućstvu da se vrate u svoj grad, da ostanu ovde, i jednog dana da imaju za uspomenu ove zlatnike koje su dobili i da ih to podseća da su dobili od svog Grada.

Marijana Sretin zahvalila se Gradu, gradonačelnici i celom timu koji je organizovao akciju.

– Jako sam iznenađena, nisam očekivala, ovo nije bila praksa ranije. Nisam ni znala za poklon, kada su mi javili to je bilo baš veliko iznenađenje, ovo mi je drugo dete, zlatnik je dobila moja ćerka Marlena Sretin.

Slavica Vuković Blagojević istakala je da je lepo od Grada što priređuje ovakva iznenađenja i dodala da se nada da će se ovakva praksa nastaviti i ubuduće.

– Oduševila sam se kada sam čula za poklon, nisam znala da se dodeljuje ovako lepa nagrada. Zlatnik će dobiti moj sin Simon, ovo mi je drugo dete. Beba je na rođenju imala 3.470, 54 je bio dug. Zahvalila bi se Gradu na ovako divnom gestu, kao i osoblju bolnice koje je bilo divno, nemam zamerke, svi su se trudili i bili posvećeni.

Podsećamo da je nizom manifestacija početkom oktobra Grad Užice obeležio svoj dan. Među njima je od ove godine i ona koja se odnosi na dodelu zlatnika za bebe rođene 9. oktobra, a na predlog užičke gradonačelnice dr Jelene Raković Radivojević.  Bebe rođene u užičkom porodilištu 9. oktobra na poklon od Grada dobile su zlatnike.Akcija je lepo prihvaćena i biće nastavljena i narednih godina.

Užička plaža (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Hroniku kovid – 19 tokom oktobra možete videti na UžiceMedia.

Hroniku kovid – 19 tokom septembra možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -