Kineski novinari i inflenseri boravili su na Zlatiboru u organizaciji Turističke organizacije Srbije i nacionalne avio-kompanije “Air Serbia”. Najposećeniji planinski centar Srbije ugostio je ovom prilikom urednike medijskih kuća Beijing News koji imaju 60 miliona korisnika aplikacije.

Tokom posete ovom delu Srbije, novinari, urednici i influenseri iz Kine su upoznali simbole Zlatibora na obnovljenom Kraljevom trgu, drvenu skulpturu „Zlatiborski brzi voz“, a najveću pažnju privukla je večernja projekcija na multimedijalnoj fontani na jezeru.

Kineski novinari i influenseri nisu krili zadovoljstvo što su se našli na mestu početka organizovanog turizma na Zlatiboru, kraj Kraljeve česme podignute pre 130 godina.

Najposećeniji planinski centar Srbije ugostio je urednike medijskih kuća Beijing News (60 miliona korisnika aplikacije) i uticajnog website www.chinanews.com (400 miliona korisnika), direktora modnog časopisa i autora putopisnih reportaža (tiraž preko 100.000 primeraka), glavnog i odgovornog urednika nove i već jako popularne medijske grupe iz Tijendžina ( 20 miliona korisnika aplikacije), kao i direktora najuticajnijeg medija iz turističke privrede – China Travel Trade Media.

U grupi posetilaca iz Kine su bili i uticajni influenseri čije utiske sa putovanja svakodnevno pregleda na hiljade ljudi, g-din Zhen Liu koji ima skoro šest miliona pratilaca na Weibo platformi, i g-đa Ping Guo, poznati fotograf i pisac sa 1.2 miliona pratilaca na Weibo mreži.

Kineski novinari i influenseri na Zlatiboru (Foto: Turistička organizacija „Zlatibor“)

Obilazak prirodnih lepota, atrakcija i sadržaja kojima Zlatibor raspolaže, degustacija tradicionalnih gastronomskih specijaliteta i ljubaznost lokalnog stanovništva privlači pažnju gostima. Mnoštvo korisnih informacija, će tokom narednih dana podeliti sa svojim internet pratiocima sa ciljem da kroz svoje objave i lična iskustva dodatno pojačaju promociju i plasman „zlatne planine“ na turističkom tržištu Kine, saopšteno je iz Turističke organizacije „Zlatibor“.

Predstavnici medijskih kuća, urednici i influensera iz Kine boravili su na Zlatiboru u organizaciji Turističke organizacije Srbije i nacionalne avio-kompanije “Air Serbia” od 24. do 26. aprila 2023. godine.

- Advertisement -