3.3 C
Užice
četvrtak, 2 februara, 2023
Naslovna Ključne reči MEDIJI

Ključna reč: MEDIJI

Kako sačuvati mentalno zdravlje: SOCIAL DETOX

Društvene mreže postale su sastavni deo naših života i svakodnevice. Iako se konstantno ističe samo njihov negativan uticaj, svakako postoji i pozitivan, poput edukacije, otkrivanja prilika za mlade, motivacije, kreativnosti…

Lenka Zarev: Osamostaljivanje, studije u inostranstvu

“Ničega u životu ne treba da se plašimo, već samo da razumemo”, rekla je velika naučnica Marija Kiri. Da li ste se ikada pitali kako je studirati hiljadama kilometara od kuće, kako se osamostaliti i kako je biti devojka u svetu inženjeringa? Na sva ova pitanja razgovarali smo sa Lenkom Zarev.

LIČNI STAV Da li je politici mesto u medicini?

Politika je prožeta u svim sferama ljudskog društva, a da li joj je mesto u medicini, pita se naš mladi saradnik, budući dokktor. On smatra da se problmi događaju pri zapošljavanju medicinskih radnika jer se "neće dovoljno obratiti pažnja na njegovu kvalifikaciju, etičnost, entuzijazam da ispunjava svoju dužnost", već da li je učlanjen u neku stranku.

Novinarska škola Kancelarije za mlade i Užicemedia

Mladi su zainteresovani za pisanje iz oblasti politike, zdravstva, sporta i kulture. Oni bi želeli i da svoje tekstove i fotografije pored školskih listova mogu da objave i na užičkim portalima u čemu će im novinari pomoći.

Užička novinarska škola, prijave do 7. novembra

Pozivamo mlade koji žele da se bave ovom profesijom da se prijave za radionice koju organizujemoveć od novembra.

Neosnovane optužbe: Na račun Saveta za štampu

Poslovno udruženje "Lokal pres" osuđuje napade i neosnovane optužbe koje su izrečene u javnosti na račun članova Komisije za žalbe Saveta za štampu, Upravnog odbora i rada ovog samoregulatornog tela.

Skupština “Lokal pres“: Izabran Upravni odbor

Novinarka kragujevačkog portala „Presek“, Marija Obrenović, izabrana za predsednicu novog Upravnog odbora, koji je dobio četvorogodišnji mandat.

BREND Kako izgraditi brend identitet?

Brend je onaj neopipljivi deo svake kompanije, koji izuzetno ima uticaja na prisustvo u društvu, pozicioniranje na tržištu i na kraju odluku o kupovini.

IN MEMORIAM: Svetislav Tijanić (1941-2022)

Naš dragi kolega i prijatelj Svetislav Svele Tijanić preminuo je sinoć. Pamtićemo ga kao dobrog novinara, vrednog saradnika više medija, požrvovanog za svoju porodicu, čoveka koji je voleo svoju rodnu Šljivovicu gde je često boravio.

PUBLIKACIJA NUNS Slobode medija i bezbednost 

Prosečna novinarska plata u Srbiji kreće se od 300 do 400 evra, tako da su primorani da rade u više redakcija ili čak potpuno druge poslove koji nisu u vezi sa novinarskim poslom.
- Advertisement -
1,726FanovaLajkuj
748PratilacaZaprati
15PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE