6.1 C
Uzice
četvrtak, oktobar 24, 2019
Naslovna Ključne reči MEDIJI

Ključna reč: MEDIJI

KULTURA DIJALOGA: Zoran Jeremić, novinar FORMALNA PISMENOST DANAS SE NEPODNOŠLJIVO LAKO...

- U normalnim vremenima ovo pitanje (koliko je važno biti pismen za bavljenje novinarstvom) bilo bi čisti nonsens, ali se u trenutno zatečenom medijskom stanju s pravom postavlja. Ko će da razmišlja o padežima pred rascvetalim silikonima! Ko će da proverava činjenice u tonama tabloidnog smeća, - kaže novinar Zoran Jeremić.

KULTURA DIJALOGA: Svetislav Tijanić, novinar ODLUČIVALO JE PRAVO JAČEG, BOLJE KOTIRANOG

- U "lokalu" mi najteže pada što lokalne medije na svojim plećima već godinama "drže" novinari, naši susedi ili rođaci, koji dobro i pošteno rade svoj posao ali koji od njega ne mogu da žive, da stvaraju i izdržavaju porodicu, - kaže Svetislav Tijanić, novinar, govoreći o aktelnoj medijskoj slici na lokalu.

KULTURA DIJALOGA Lokalni mediji kao protočni bojler

Novinarstvo je danas industrija poluistina i laži, protiv takve industrije, najbolje oružje jeste industrija istine, ali za ovu industriju teško je naći dobre radnike!

NEDOPUSTIVA KAMPANJA PORTALA „EPANČEVO“ PROTIV NENADA ŽIVKOVIĆA

Kampanja koju portal "Epančevo" mesecima vodi protiv novinara Nenada Živkovića ne samo da predstavlja drastičan slučaj gaženja svih profesionalnih i etičkih normi, već može biti i izuzetno opasna.

SUZBIJANJE NEZAVISNIH MEDIJA I KRITIČKOG IZVEŠTAVANJA Upozorava Fridom haus u novom...

Organizacija Fridom haus upozorila je u najnovijem izveštaju da vlasti u Srbiji uspešno suzbijaju kritičko medijsko izveštavanje kroz pritiske i kupovinu medija, otežavajući rad nezavisnih novinara.

GODIŠNJA SKUPŠTINA NUNS-a U znaku jubileja i izbora novog predsednika

Prema evidenciji NUNS-a, ukupan broj pritisaka na novinare u 2018. bio je 72 što je za deset više nego u 2017. kada su evidentirana 62 takva slučaja, dok je broj napada i verbalnih pretnji gotovo identičan u obe godine.

MANJE NOVCA ZA MEDIJSKE PROJEKTE – NUNS: Željko Bodrožić kandidat za...

Izvršni odbor NUNS-a doneo je odluku da kandidat za novog predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije bude Željko Bodrožić. Do sada izdvojeno manje novca za medijske projekte.

TRIBINA: MEDIJI, MANIPULACIJA I MI – Sistem voli čoveka koji se...

Prvi skup u seriji interaktivnih tribina pod nazivom „Ko donosi odluke o nama“. Tribina „Mediji, manipulacija i mi“ održana je u Užicu u organizaciji Dveri, Narodne stranke i Zdrave Srbije.

UŽIČKIM MEDIJIMA 15 MILIONA IDUĆE GODINE

Iz gradskog budžeta sa 10 miliona iznos sredstava za konkursno finansiranje, prema najavi gradonačelnika Tihomira Petkovića, biće uvećan za 50 odsto.

O MEDIJSKOJ PISMENOSTI u Ministarstvu kulture i informisanja

Tema „Medijska pismenost – sistemsko uređenje oblasti“ okupila zaintersovane aktere koji žele da doprinesu pronalaženju rešenja za unapređenje ove oblasti.
- Advertisement -
541FanovaLajkuj
307PratilacaZaprati
3PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE