18.2 C
Užice
четвртак, јул 18, 2024
Naslovna Ključne reči NOVINARI

Ključna reč: NOVINARI

Za nas kojima su izbili dah PROTEST ZA SLAVKA

Ispred Apelacionog suda u Beogradu, u ponedeljak je zakazan protestni skup zbog oslobađajuće presude za ubice Slavka Ćuruvije.

POZIV ZA MLADE Koji žele da izveštavaju o lokalnoj zajednici

Ukoliko volite novinarstvo, a mladi ste, prilika je da se prijavite za obuku. Nekoliko najangažovanijih mladih iz zajednice biće uključeno u drugu fazu, koja podrazumeva dalju obuku i rad sa mentorima. Nagrada će biti mentorski proces kroz rad čime će mladi reporteri/ke steći znanje kroz praktičan rad.

PANEL DISKUSIJA Ja novinarka dopisnica, prava mala…

U novinarskom poslu sve je još uvek nedefinisano, zakoni, strategije se menjaju, dopunjuju i jedini uslov da opstaneš jeste da voliš ovaj posao, da te ambicija malo duže drži u čekanju boljih vremena, čulo se na penel diskusiji "Ja novinarka dopisnica, prava mala, obaveze velike", održanoj u Užicu, u organizaciji Udruženja "Užicemedia" i istoimenog portala.

ZVEZDANA GLIGORIJEVIĆ U poslu je važna podrška porodice

- U nekim situacijama u hronici, jer nisam od kamena, suze same pođu. Jako stresno je gledati i slušati osobe koje su doživele veliki gubitak, naročito kada su deca u pitanju. Pod takvim opterećenjem treba sesti i napisati tekst, a voditi računa o svakoj reči i rečenici, - kaže za UžiceMedia Zvezdana Gligorijević, dugogodišnja dopisnica iz Užica.

MARIJA MARIČIĆ Mladi i novinarstvo – brz protok informacija

- Prvo moraju da vide šta je razlika, kako funkcioniše i kako žele da predstave sebe, ali i kako je to u novinarstvu, web prezentaciji, društvenim mrežama, - ističe Marija Maričić, koordinatorka Kancelarije za mlade grada Užica.

JELENA BOŽOVIĆ U manjoj sredini ste izloženiji direktnom sudu

Novinarka Jelena Božović je dopisnica RTS-a iz Užica i Zlatiborskog okruga. Često smo bili u prilici da je gledamo kada se javlja i izveštava iz zemalja u okruženju. Tolike godine pred mikorofonom, puno puta u živom programu, nije nimalo lako.

PETICIJA Za izmene medijskih zakona

Koalicija za slobodu medija i organizacija CRTA pozivaju novinare, medijske radnike, udruženja građana i celokupnu zainteresovanu javnost da svojim potpisom podrže peticiju kojom se od Vlade i narodnih poslanika Skupštine Srbije traži da hitno izmene nacrte medijskih zakona.

KONFERENCIJA „Mediji u Srbiji – kontrolori i poslušnici“

Prijepoljska TV Forum, prva ženska televizija na našim prostorima, obeležila 15 godina rada. Pored televizije radi i portal Forum info. Trenutno imaju 10 zaposlenih, a od ovog broja sedam je novinarki i novinara, tako da je ovo jedna od brojnijih lokalnih redakcija zapadne Srbije.

O pravima i obavezama NOVINARKI DOPISNICA

Najveći broj novinara i novinarki, radi po ugovoru, mali broj je u radnom odnosu. I onda po pravilu „koliko radiš, toliko ćeš zaraditi“. Ako si na terenu, nemaš dnevnicu, nisu plaćeni putni troškovi, nema radnog staža, a i kada se na kraju meseca sabere, iznos honorara bude manji nego novinara u redakciji koji rade sličan posao.

IN MEMORIAM: Vladimir Vlade Lojanica

Naš dragi kolega, novinar, dopisnik "Blica" iz Užica, Vladimir Vlade Lojanica, preminuo je iznenada u 47. godini života.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE