Manifestacija, čije se završno veče već godinama održava u klubu Gradskog kulturnog centra, ovoga puta organizovana je u skladu sa preporukama i merama za borbu protiv koronavirusa, u prostorijama Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga, kako su nagrađeni konstatovali, „u porodičnoj atmosferi“.

Ono što je i ove godine bilo isto je da je dodela priznanja i nagrada u okviru „Kikinih dana“ čiji je cilj čuvanje stvaralaštva, ideja i aktivizma Tijane Petrović Kike, okupila je one koji su spremni da nastave Kikinim stopama.

Udruženje je specijalnu nagradu „Cvet jednakosti“ za doprinos unapređenja položaja osoba sa invaliditetom ove godine dodelilo Tamari Grujić, iz produkcije „S Tamarom u akciji“ za adaptaciju prostora u Turici za osobe sa invaliditetom.

Podsetimo, na novinarski konkurs za izveštavanje o osobama sa invaliditetom pristiglo je 18 radova za radio, štampu, internet i televiziju. Prilozi iz radio i štampanih medija nisu nagrađeni, dok je “Cvet jednakosti “ kao pobedniku sveukupnog novinarskog konkursa pripao Ljiljani Bukvić, novinarki „Danasa“ koja je osvojila i prvo mesto za internet reportažu. Druga nagrada dodeljena je Tanji Dimitrić Mihailović, iz dopisništva RTS-a iz Šapca.

Na ovogodišnji literarni konkurs za učenike srednjih škola pristigao je najveći broj radova u odnosu na prethodne konkurse, a sve tri nagrade osvojili su učenici Medicinske škole. Prva nagrada pripala je Marijani Nikolić, druga Milici Luković, a treća Mariji Ćebić.

Okupljanje povodom “Kikinih dana” bilo je i prilika i za prvi susret predstavnika Udruženja sa novim članom Gradskog veća zaduženim za socijalna pitanja i brigu o porodici, Slobodanom Grbićem, navodi Čedomir Cicović iz Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga.

O nagrađenima i dodeli priznanja i nagrada u okviru „Kikinih dana“ pisali smo i ranijih godina.

- Advertisement -