Treća sednica gradske Skupštine zakazana je za petak, 11. septembar, sa dnevnim redom na kome je preko 20 tačaka o kojima će odbornici raspravljati.

Među tačkama dnevnog reda je predlog odluke o završnom računu grada Užica za 2019. godinu, sa izveštajem o reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja završnog računa budžeta grada Užica za 2019. godinu.

Odbornici će razmatrati godišnje izveštaje Vodovoda, Bioktoša, Dubokog, Gradske toplane Užice, Niskogradnje, Užice razvoja, Stana, Velikog parka i Aerodroma Ponikve, o čemu je nedavno raspravlljalo Gradsko veće Užica.

Pred odbornicima će se naći informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društava kapitala i drugih oblika organizovanja na koja se primenjuje zakon o preduzećima, a čiji je osnivač grad Užice, za prvih pola godine, ali i niz drugih predloga kao što su usvajanje godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljištana teritoriji grada Užica za 2020. godinu radi davanja državnog zemljišta u zakup.

Sednica gradske Skupštine počinje u 10 časova i biće i ovoga puta održana u sali Narodnog pozorišta u Užicu.

Konstitutivna sednica je održana 21. avgusta kada je izabrano gradsko rukovodstvo.

Sevojno bez vode u subotu

U subotu, 5. septembra od 08 do 18 časova, zbog sanacije kvara na magistralnom cevovodu, doći će do prekida u isporuci vode potrošačima većeg dela Sevojna (JKP Niskogradnja, Valjaonica aluminijuma, Valjaonica bakra, kao i ostali potrošači koji se snabdevaju vodom sa postrojenja Petar Antonijević).

U toku rekonstrukcija Malog parka u centru grada (Foto: UM)

Rekonstrukcija platoa u Malom parku

U centru Užica počela je rekonstrukcija platoa oko česme u Malom parku. Vrednost investicije je 18 miliona dinara. Rok za izvođenje radova je dva meseca.

Izgradnja fekalnog kolektora u Turici

Počela je izgradnja fekalnog kolektora u mesnoj zajednici Turica. Vrednost radova je oko 14 miliona dinara. Radovi se izvode na trasi dužine 1300 metara i radi se 31 šahta. Rok za završetak radova je tri meseca.

Izgradnjom fekalnog kolektora započeće se rešavanje višegodišnjeg problema vezanog za kišnu i fekalnu kanalizaciju. Kolektor se radi kod sportskih terena u Turici, navedeno je u informaciji na sajtu grada Užica.

- Advertisement -