Povodom tradicionalne manifestacije „Kikini dani“ posvećene Tijani Petrović u Udruženju distrofičara Zlatiborskog okruga saopšteni su rezultati literarnog i novinarskog konkursa.

Čedomir Cicović, PR Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga rekao je da će minifestacija biti održana kada prođu vanredne okolnosti.

Cvet jednakosti

– Udruženje će dodeliti specijalnu nagradu „Cvet jednakosti“ za doprinos unapređenju položaja osobama sa invaliditetom Tamari Grujić, iz produkcije „S Tamarom u akciji“ za adaptaciju prostora u Turici „predah smeštaj“ za osobe sa invaliditetom, – naveo je Cicović.

„Cvet jednakosti“ kao pobednik sveukupnog novinarskog konkursa je Ljiljana Bukvić, novinarka „Danasa“ koja je osvojila i prvo mesto za internet reportažu. Druga nagrada biće dodeljena Tanji Dimitrić Mihailović, iz dopisništva RTS-a iz Šapca, dok nagrade nisu dodeljene za radio i štampu obrazložila je odluku Natalija Vidić, predsednica novinarskog žirija.

Biljana Grujičić, profesorka srpskog jezika iz Užičke gimnazije saopštila je odluku žirija, a prva nagrada pripala je Marijani Nikolić, druga Milici Luković, a treća Mariji Ćebić. Pohvaljeni su i radovi Jasne Kozice iz Medicinske škole i učenika iz Užičke gimnazije za rad pod šifrom „Saturn 25“.

Dežurstvo

Udruženje distrofičara Zlatiborskog okruga obaveštava članove da će zbog uvedenog vanrednog stanja imati dežurstvo ponedeljkom, sredom i petak od 9 – 16 časova.

Iz Udruženja su poručili osobama sa invaliditetom da se strogo pridržavaju mera zbog svog zdravstvenog stanja.

- Advertisement -