Naslovna Ključne reči UDRUŽENJE DISTROFIČARA ZLATIBORSKOG OKRUGA

Ključna reč: UDRUŽENJE DISTROFIČARA ZLATIBORSKOG OKRUGA

ANA ĐOKIĆ sekretarka Dobra saradnja sa lokalnim medijima

- Skrećemo pažnju građanima na sve bitne stavari za naše funkcionisanje u zajednici, potom lokalnoj samoupravi u kom delu treba da usmeri svoje resurse na potpunijoj integraciji osoba sa invaliditetom, a lokalni mediji nam u tome pomažu, - kaže Ana Đokić sekretarka Udruženja distorfičara Zlatiborskog okruga.

CVET JEDNAKOSTI Jani Nikolić, novinarki TV 5

Za televizijski prilog Jane Nikolić, koja je sveukupni pobednik ovogodišnje manifestacije, žiri je naveo da priča o Milošu Zariću, užičkom paraolimpijcu, ukazuje na to da „životni put i sportski uspesi su podstrek za sve gledaoce, posebno onima kojima je namenjen“. A tekst Marije Milanović izdvojio se u odnosu na ostale pošto je uspela da „segment ličnog iskustva uklopi u sadržaj“.

CVET JEDNAKOSTI Manifestacija „Kikini dani“

Udruženje distrofičara Zlatiborskog okruga Užice raspisuje novinarski konkurs "Cvet jednakosti" u okviru tradicionalne manifestacije "Kikini dani".

POSAO JE NAŠA POBEDA

Posao je pobeda osoba sa invaliditetom jer predstavlja pravu podršku u ostvarivanju prava. Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje - filijala Užice koja pokriva šest opština ukupno je 378 osoba sa invaliditetom od kojih su 183 žene.

Naša priča o BOGDANU I kako je važan svaki dan

- Priča o Bogdanu počela je njegovim rođenjem. Nesvesni našeg životnog puta, kao svaki roditelj sa puno ljubavi radovali smo se odrastanju našeg sina, a sada se plašimo svakog novog dana, - započela je priču za Užicemedia majka Dušica Knežević.

ANA ĐOKIĆ Ispred sebe postavljam nove izazove

- Nije lako živeti sa invaliditetom, trudeći se da ispuniš očekivanja roditelja, okruženja, partnera. U svaki svoj korak sam sigurna, ma koliko bio težak i uz prepreke idem napred. Žene sa invaliditetom to mnogo lakše i brže savladavaju. I u toj svakodnevnoj borbi su istrajnije, - kaže Užičanka Ana Đokić.

BILJANA SUBOTIĆ: Razvijanje veština i kreativnost

Razvijanje veština osoba sa invaliditetom neophodno je kroz podršku u organizovanju različitih radionica od kojih veliki značaj treba da ima i veština samostalnog života. Nadamo se da će i ova, kompleksna ali neophodna, usluga socijalne zaštite jednog dana biti implementirana, - ističe Biljana Subotić, socijalna radnica, koordinatorka i PR Info centra za osobe sa invaliditetom.

PODRŠKA ZA NAJMLAĐEG Člana Udruženja

Podrška za najmlađeg čana Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga za Bogdana Kneževića upriličena je u školskom dvorištu gde su  njegovi drugovi oslikavati motivacione poruke i...

ČEDOMIR CICOVIĆ Poređenje Nemačke i Srbije

Čedomir Cicović navodi da je inicijalno komplikovanije u Nemačkoj doći do statusa, ali kada se do toga dođe, onda sve postaje jednostavno i operativno. Generalno je sistem koncipiran i dizajniran da apriori pruža podršku.

I DALJE STVARAM Stvaralaštvo u vreme korone

I dalje stvaram - je nastavak projekta "Pesma kao lek" u kome smo govorili o stvaralaaštvu osoba sa invaliditetom u užičkom kraju. U Užicu ima 11 udruženja članica Zajednice osoba sa invaliditetom sa oko 3.000 učlanjenih članova.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE