16.8 C
Užice
недеља, 1 октобра, 2023
Naslovna Ključne reči UDRUŽENJE DISTROFIČARA ZLATIBORSKOG OKRUGA

Ključna reč: UDRUŽENJE DISTROFIČARA ZLATIBORSKOG OKRUGA

CVET JEDNAKOSTI Jani Nikolić, novinarki TV 5

Za televizijski prilog Jane Nikolić, koja je sveukupni pobednik ovogodišnje manifestacije, žiri je naveo da priča o Milošu Zariću, užičkom paraolimpijcu, ukazuje na to da „životni put i sportski uspesi su podstrek za sve gledaoce, posebno onima kojima je namenjen“. A tekst Marije Milanović izdvojio se u odnosu na ostale pošto je uspela da „segment ličnog iskustva uklopi u sadržaj“.

CVET JEDNAKOSTI Manifestacija „Kikini dani“

Udruženje distrofičara Zlatiborskog okruga Užice raspisuje novinarski konkurs "Cvet jednakosti" u okviru tradicionalne manifestacije "Kikini dani".

POSAO JE NAŠA POBEDA

Posao je pobeda osoba sa invaliditetom jer predstavlja pravu podršku u ostvarivanju prava. Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje - filijala Užice koja pokriva šest opština ukupno je 378 osoba sa invaliditetom od kojih su 183 žene.

Naša priča o BOGDANU I kako je važan svaki dan

- Priča o Bogdanu počela je njegovim rođenjem. Nesvesni našeg životnog puta, kao svaki roditelj sa puno ljubavi radovali smo se odrastanju našeg sina, a sada se plašimo svakog novog dana, - započela je priču za Užicemedia majka Dušica Knežević.

ANA ĐOKIĆ Ispred sebe postavljam nove izazove

- Nije lako živeti sa invaliditetom, trudeći se da ispuniš očekivanja roditelja, okruženja, partnera. U svaki svoj korak sam sigurna, ma koliko bio težak i uz prepreke idem napred. Žene sa invaliditetom to mnogo lakše i brže savladavaju. I u toj svakodnevnoj borbi su istrajnije, - kaže Užičanka Ana Đokić.

BILJANA SUBOTIĆ: Razvijanje veština i kreativnost

Razvijanje veština osoba sa invaliditetom neophodno je kroz podršku u organizovanju različitih radionica od kojih veliki značaj treba da ima i veština samostalnog života. Nadamo se da će i ova, kompleksna ali neophodna, usluga socijalne zaštite jednog dana biti implementirana, - ističe Biljana Subotić, socijalna radnica, koordinatorka i PR Info centra za osobe sa invaliditetom.

PODRŠKA ZA NAJMLAĐEG Člana Udruženja

Podrška za najmlađeg čana Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga za Bogdana Kneževića upriličena je u školskom dvorištu gde su  njegovi drugovi oslikavati motivacione poruke i...

ČEDOMIR CICOVIĆ Poređenje Nemačke i Srbije

Čedomir Cicović navodi da je inicijalno komplikovanije u Nemačkoj doći do statusa, ali kada se do toga dođe, onda sve postaje jednostavno i operativno. Generalno je sistem koncipiran i dizajniran da apriori pruža podršku.

I DALJE STVARAM Stvaralaštvo u vreme korone

I dalje stvaram - je nastavak projekta "Pesma kao lek" u kome smo govorili o stvaralaaštvu osoba sa invaliditetom u užičkom kraju. U Užicu ima 11 udruženja članica Zajednice osoba sa invaliditetom sa oko 3.000 učlanjenih članova.

NA „KIKINM DANIMA“ OVE GODINE SAMO NOVINARSKE NAGRADE

Nagrada za TV prilog pripala Nataliji Vidić, novinarki RTS - a dopisništva iz Užica, za internet prilog Nenadu Blagojeviću sa portala „Priče sa dušom“, a za tekst u štampanom mediju Jeleni Stojković, iz „Večernjih novosti“. Statua „Cvet jednakosti“ za doprinos osobama sa invaliditetom biće dodeljena Udruženju dobrobvoljnih davalaca krvi „Prvi Partizan“.
- Advertisement -
1,726FanovaLajkuj
748PratilacaZaprati
15PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE