Dobitnik Velike zlatne medalje zlatiborska Gold gondola, najduža panoramska gondola na svetu, koja se konstantno unapređuje, inovirа i svojim sadržajima podiže atraktivnost, pa otuda i ne iznenađuju vrhunska priznanja, osvojena na Novosadskom sajmu, decenijama unazad potvrđuju kvalitet vrednovan po nacionalnim i internacionalnim standardima.

– Čast nam je i veliko zadovoljstvo što smo dobili ovo priznanje, pre svega, jer ono dolazi od turističkih poslenika. Za svaku turističku destinaciju je važno da se stalno razvija, unapređuje i inovirа i da sadržajima podiže atraktivnost. To se desilo upravo i sa Gold gondolom. Destinacija joj je dala geografsku prepoznatljivost, gondola joj je uzvratila kroz atraktivnost, programe i različite sadržaje duž trase, a sve je rezultiralo velikim brojem posetilaca. Nagrada sve nas u gondoli inspiriše, ali i obavezuje da postojeći kvalitet usluge podignemo na još viši nivo, – kaže Bojana Božanić, direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“, preduzeća koje je dobitnik „Velike zlatne medalje“ na ovogodišnjem novosadskom sajmu.

Regionalni karakter, koji je ocenjivanje kvaliteta na Novosadskom sajmu steklo od devetnaestog veka do danas, zahvaljujući pregalaštvu struke i nauke, uvrštava ga u red jedinstvenih institucija za ocenjivanje kvaliteta proizvoda i usluga na prostoru jugoistočne Evrope, navodi se u informaciji Press službe Gold gondole.

Inače, da podsetimo, panoramska, „Gold gondola“ na Zlatiboru, duga je oko devet kilometara, počela je sa radom januara 2021. godine, najskuplja i najveća investicija čajetinske opštine, kompletan iznos od oko 13 miliona evra obezbeđen je budžetskim sredstvima ove opštine. Izgradnja je trajala pet godina, a panoramska gondola povezivaće turistički centar Zlatibora sa vrhom Tornik, na nadmorskoj visini od 1 500 metara, a tu počinje i skijaška staza Tornik.

Gondola se kreće brzinom od oko šest metara u sekundi, kapacitet je 600 putnika na sat, prilikom otvaranja bilo je 55 kabina, a maksimalni kapacitet je 1000 putnika u 90 kabina. U međuvremenu se radilo pa su kapaciteti veći.

A ono što je najvažnije, ovde su uvek veliki planovi i očekuju se i novi radovi i novi sadržaji, kako bi posećenost bila još veća, mada su već ostvareni neki rekordi.

- Advertisement -