Gold gondola u oktobru i pored izmenjenog režima rada, za dva vikenda zabeležila dobre rezultate, vozilo se 5500 putnika što je blizu avgustovskog proseka.

Lepo vreme produžilo je letnju sezonu na Zlatiboru, pa su ovog vikenda redovi na početnoj i krajnjoj stanici Gold gondole bili neuobičajeno dugački.

Iako je gondola tokom oktobra u izmenjenom režimu rada, za protekla dva vikenda, na naše veliko zadovoljstvo, gondolom se vozilo 5500, putnika što je na nivou avgustovskog proseka kada se vozilo od 1500 do 1800 putnika,  kaže Bojana Božanić, direktor JP Gold Gondola Zlatibor.

Sunčano vreme u oktobru i vožnja panoramskom gondolom bili su savršeni spoj za posetu Zlatiboru, predah od svakodnevice, a među putnicima bili su posetioci iz Srbije i regiona.

Osim uživanja u nesvakidašnjem pogledu iz kabina gondole mnogi su iskoristili priliku da se odmore na Torniku i uživaju u vožnji tjubingom na međustanici, na Ribničkom jezeru, dok su ljubitelji fotografije istraživali nove instagraminčne tačke na trasi gondola, navode u informaciji iz zlatiborske Gold gondole.

Gold gondola koštala oko 13 miliona evra

Podsećamo, Gold gondola je Zlatiborce koštala oko 13 miliona evra, koliko je uloženo u izgradnju i opremu. Kredit je otplaćen pre vremena, prošle godine, kazala je novinarima direktorka „Gold gondole Zlatibor“ Bojana Božanić, iznoseći podatke o posećenosti, prilikom organizovanja matinea na trasi gondole.

Za godinu dana gondolom se vozilo 300.000 turista, od januara do početka maja 100.000, a u januaru gondolu je koristilo 38.000 turista. Ovo su pokazatelji koji ukazuju da je bilo neophodno povećati broj kabina, što je i učinjeno i sada je u opticaju još 18 novih.

Devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezuje centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera na kojem se nalazi međustanica. Gondola trenutno ima kapacitet 800 putnika po satu u 72 zasebne kabine sa po 10 mesta. Vožnja Gondolom pruža impresivnih 50 minuta živopisnih pejzaža Zlatibora.

Maksimalan kapacitet je 90 kabina i prevoz 1.000 putnika u jednom satu, pre renoviranja je bilo 600 putnika. Sa povećanjem broja kabina, smanjena su čekanja na vožnje, a pravi efekat se očekuje tokom narednih letnjih meseci i jeseni.

Gold gondola“ na Zlatiboru  počela je sa radom januara 2021. godine, najskuplja i najveća investicija čajetinske opštine, čija i zgradnja je trajala pet godina.

Matine na gondoli organizovan u julu, direkotrka Bojana Bozanić (Foto: N.T. UžiceMedia)

Hroniku kovid – 19 tokom oktobra možete pogledati na Užicemedia.

Aktuelni podaci o kovidu za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom oktobra možete pogledati OVDE

- Advertisement -