Dan diploma i prilika da se ukaže na generaciju osmaka koja je iznedrila 30 učenika dobitnika 57 diploma „Dositej Obradović“, koja se uručuje učenicima za odličan uspeh i izuzetne rezultate iz svih nastavnih oblasti.

Na svečanost u školi aplauz za aplauzom se prolamao kroz unutrašnje dvorište Osnovne škole „Dušan Jerković“ u Užicu. Dan diploma je uvek poseban i veliki dan za školu.


Svečanom programu prisustvovali su mnogobrojni učenici, roditelji i nastavnici. Svi prisutni ozareno su pozdravljali najuspešnije u ovoj školskoj 2022/23. godini.


Tradicionalna dodela priznanja najboljim učenicima za ostvarene rezultate upriličena je 20.6.2023. godine. Dobrodošlicu na samom početku prijema poželeli su učenici škole koji su izveli kratak kolažni program.

Đak generacije Veljko Marinković (Foto: OŠ „Dušan Jerković“)


„Priredili ste nam jedan poseban dan – kada se susrećemo sa uspehom i mladošću koja obećava,“ pozdravila je prisutne direktorka škole Mirjana Maksimović. Učenicima je poručila da izrastu u dobre, poštene, čestite ljude i da čuvaju znanje. „Nikada nije kasno da sebi postavite novi cilj“, dodala je.


Direktorka škole Mirjana Maksimović uručila je nagrade, Vukove i Dositejeve diplome najuspešnijim učenicima završnog razreda osnovne škole, kao i svim učenicima koji su osvojili zapažen plasman na republičkim takmičenjima.


Ova veličanstvena generacija osmaka iznedrila je 30 učenika dobitnika 57 diploma „Dositej Obradović“, koja se uručuje učenicima za odličan uspeh i izuzetne rezultate iz svih nastavnih oblasti.


Plasman na republička takmičenja ostvarilo je 26 učenika, a 17 najboljih učenika sa svim peticama i osvojenim diplomama iz nekog nivoa takmičenja su nosioci Vukovih diploma.

Posebno je istaknut uspeh naših najtrofejnijih pet učenika istoričara, koji su osvojili dva prva, jedno drugo i dva treća mesta na republičkom takmičenju u Leskovcu.

Dan diploma, đak i sportista generacije

Prvi put je proglašen i sportista generacije Andrej Maksimović, kao i učenik koji je promovisao rad školske biblioteke i bibliotečku sekciju, Ilija Ivanović.


Đak generacije Veljko Marinković nadmašio je sve ostale odlikaše svojim i znanjem i osvojenim diplomama iz istorije, srpskog jezika i književnosti, biologije, hemije, fizike, geografije i matematike.


Učenici OŠ „Dušan Jerković“ su sa svojim učiteljima i nastavnicima osvojili izuzetnih 258 diploma i 50 pohvalnica na takmičenjima svih nivoa (opštinskim, okružnim, republičkim i na različitim konkursima), a to je veliki uspeh i ponos čitavog kolektiva.

Najbolji istoricari Srbije iz užičke škole „Dušan Jerković“ sa nastavnicom (Foto: OŠ „D. Jerković“)


„Ove školske godine moji učenici su postigli najveći uspeh od kada radim. Njih petorica Veljko Marinković, Vojin Bojković, Vladislav Lav Marjanović, Nemanja Matijević i Dušan Nikolić, osvojili su pet diploma na Republičkom takminjenju iz istorije u Leskovcu. Njih četvorica (osim Dušana) su i prošle školske godine sa jednom učenicom osmog razreda Sarom Marković učestvovali na Republičkom u Novom Sadu i svi su bili u prvih deset učesnika po broju bodova.


Otprilike svake druge školske godine po jedan učenik imao je plasman na Republičko takmičenje. Do ove godine najveći uspeh bilo je treće mesto Jovane Lazarević u Ivanjici. Ovo je veliki uspeh, prvenstveno njih, sjajnih momaka, i kruna moga rada“, istakla je nastavnica istorije Vesna Lijeskić.


Posebno iznenađenje bile su zahvalnice koje su prvi put uručene nastavnicima škole koji su sa svojim učenicima učestvovali na republičkim takmičenjima, potvrđujući da iza čuvenog stiha „Od kolevke pa do groba, najlepše je đačko doba“, stoje ljubav, znanje, rad i posvećenost deci.

Na takmičenjima učenici škole osvojili 258 diploma i 50 pohvalnica (Foto: OŠ „D.Jerković“)


Zahvaljujemo se učenicima na marljivom i predanom radu, budućnost sa mladim i uspešnim ljudima, željnih znanja, sigurna je, poručuje Tim za marketing škole OŠ „Dušan Jerković“. Svi im želimo mnogo sreće i uspeha u daljem školovanju, odlične rezultate na završnim ispitima i testiranjima koji slede, kao i upis u željene škole.

Autorka: Mirjana Radovanović Pejović

Više fotografija sa dodele diploma na FB stranici UžiceMedia

- Advertisement -