9.9 C
Užice
четвртак, април 25, 2024
Naslovna Ključne reči BIBLIOTEKARI

Ključna reč: BIBLIOTEKARI

VELIKI USPEH Užičkih školskih bibliotekarki

Na Svetskom kongresu školskih bibliotekara i 26. Međunarodnom istraživačkom forumu o školskom bibliotekarstvu, u Rimu, čestovale dve Užičanke. One su imale zapaženo izlaganje „Saradnja i partnerstvo školskih i narodnih biblioteka: Put u bolju budućnost za sve “.

PISMENOST Otvara vrata znanja, emancipacije i mašte

Ako je pismenost pobeda čovečanstva, univerzalna pismenost treba da postane stvarnost, a ne samo cilj, kažu bibliotekarke škole “Dušan Jerković” koje su učenicima održale niz predavanja na temu značaja pismenosti.

DAN DIPLOMA U društvu najboljih

Veljko Marinković, Vojin Bojković, Vladislav Lav Marjanović, Nemanja Matijević i Dušan Nikolić, učenici škole "Dušan Jerković", osvojili su pet diploma na Republičkom takminjenju iz istorije u Leskovcu. Za svaku pohvalu! A tu i su i druge diplome, nagrade i pohvale.

UČENIČKI PARLAMENT Organizovao brojne akcije

Članovi Parlamenta Osnovne škole „Dušan Jerković“ organizovali su akciju prikupljanja knjiga, školskog pribora i igračaka za predškolce i za grupe dece koja idu u produženi boravak. U velikoj kutiji ispred škole našlo se više igračaka, slikovnica, knjiga. U toku je prikupljanje slatkiša i paketića povodom Nove godine.

Kulturna baština u modernom okruženju

O učenju, radu, druženju, utiscima učenika i nastavnika užičke Osnovne škole „Dušan Jerković“ koji su boravili u Ljutomeru, u okviru “Erasmus + programa". Užičani su kreirali najorginalniji logo koji je, od strane svih učesnika, izabran za zvanični logo projekta.

BIBLIOTEKA U ARILJU Dokazani čuvar tradicije

Gotovo 120 godina biblioetka u Arilju kao jedina ustanova kulture svojim duhovnim delovanjem „obasjava“ ovu malu varoš na Rzavu. Sjedinila je pod svoj „krov“ sve umetnosti, zainteersovala Ariljce za knjigu, za muziku, za film...

PISMENOST JE PRAVO A ne privilegija

O tradicionalnom obeležavanju Dana pismenosti u Osnovnoj školi „ Dušan Jerković“ naše saradnice, diplomirane bibliotekarke Mirjana Radovanović Pejović, i Ana Duković kažu da se u školi trude da kroz svoje aktivnosti rade na poboljšanju svih vrsta pismenosti, podstaknu razmišljanje na ovu temu i da ukažu učenicima koliko treba da se obrazuju.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE