3.9 C
Užice
недеља, април 21, 2024
Naslovna Ključne reči ŠKOLSKI BIBLIOTEKARI

Ključna reč: ŠKOLSKI BIBLIOTEKARI

VELIKI USPEH Užičkih školskih bibliotekarki

Na Svetskom kongresu školskih bibliotekara i 26. Međunarodnom istraživačkom forumu o školskom bibliotekarstvu, u Rimu, čestovale dve Užičanke. One su imale zapaženo izlaganje „Saradnja i partnerstvo školskih i narodnih biblioteka: Put u bolju budućnost za sve “.

DAN DIPLOMA U društvu najboljih

Veljko Marinković, Vojin Bojković, Vladislav Lav Marjanović, Nemanja Matijević i Dušan Nikolić, učenici škole "Dušan Jerković", osvojili su pet diploma na Republičkom takminjenju iz istorije u Leskovcu. Za svaku pohvalu! A tu i su i druge diplome, nagrade i pohvale.

ŠKOLSKA BIBLIOTEKA Promoviše kreativnost

Bibliotekari i učenici užičke škole u novom projektu, ovoga puta u razmeni obeleživača (Bookmark Exchange Project) a partnerske škole bile su iz Portugalije i Mađarske. Školska biblioteka "Dušan Jerković" već nekoliko godina je promoviše kreativnost i stvaralaštvo učenika.

UČENIČKI PARLAMENT Organizovao brojne akcije

Članovi Parlamenta Osnovne škole „Dušan Jerković“ organizovali su akciju prikupljanja knjiga, školskog pribora i igračaka za predškolce i za grupe dece koja idu u produženi boravak. U velikoj kutiji ispred škole našlo se više igračaka, slikovnica, knjiga. U toku je prikupljanje slatkiša i paketića povodom Nove godine.

BIBLIOTEKA U ARILJU Dokazani čuvar tradicije

Gotovo 120 godina biblioetka u Arilju kao jedina ustanova kulture svojim duhovnim delovanjem „obasjava“ ovu malu varoš na Rzavu. Sjedinila je pod svoj „krov“ sve umetnosti, zainteersovala Ariljce za knjigu, za muziku, za film...

ŠKOLSKI BIBLIOTEKARI Ukusi Evrope u školi

Već deceniju bibliotekari i nastavnici stranih jezika užičke Osnovne škole „Dušan Jerković“ na različite načine obeležavaju Evropski dan jezika. Nije uzalud stara mudrost da „koliko jezika govoriš, toliko vrediš”.

LJILJANA ANDRIĆ Zavičajna pesnikinja sa učenicima

Po planu realizacije za peti razred osnovne škole predviđena je nastavna jedinica „Delo zavičajnog pisca“, pa je zavičajna pesnikinja Ljiljana Andrić gostovala u Osnovnoj školi "Dušan Jerković"u Užicu. Bio je to književni susret za pamćenje u kom su svi zajedno uživali i u vedroj atmosferi završili školsku godinu.

„SNAGA VODE“ Nagrade najboljim užičkim osnovcima

Snaga vode" naziv je likovnog i literarnog konkursa koji je organizovan za učenike užičkih osnovnih škola, a najboljima su pripale nagrade. Organizatori su zadovoljni što je na temu koja se odnose na očuvanje životne sredine pristigao veliki broj radova.

BIBLIOTEKA DUŠAN JERKOVIĆ Velika tajna zvana čovek

Biblioteka Dušan Jerković je mesto gde učenici rado dolaze, kako sami kažu "na putovanje u čarobni svet prepun knjiga, ali i druženja. To je još jedan siguran način da na licima školaraca zasija osmeh."

RADIONICE PRVAKA U Narodnoj biblioteci Užice

Radionice prvaka održane su u Narodnoj biblioteci Užice, a među onima koji su ih pratili i učestvovali u radu su prvaci OŠ "Dušan Jerković". Bibliotekari Dečijeg odeljenja pripremili su interesantne radionice, uputili najmlađe kako se pozajmljuju, čuvaju i vraćaju knjige, kakvih sve ima knjiga za čitanje i šta se sve može naći u biblioteci.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE