12.4 C
Užice
četvrtak, 23 marta, 2023
Naslovna Ključne reči OSNOVNA ŠKOLA DUŠAN JERKOVIĆ

Ključna reč: OSNOVNA ŠKOLA DUŠAN JERKOVIĆ

UČENIČKI PARLAMENT Organizovao brojne akcije

Članovi Parlamenta Osnovne škole „Dušan Jerković“ organizovali su akciju prikupljanja knjiga, školskog pribora i igračaka za predškolce i za grupe dece koja idu u produženi boravak. U velikoj kutiji ispred škole našlo se više igračaka, slikovnica, knjiga. U toku je prikupljanje slatkiša i paketića povodom Nove godine.

Kulturna baština u modernom okruženju

O učenju, radu, druženju, utiscima učenika i nastavnika užičke Osnovne škole „Dušan Jerković“ koji su boravili u Ljutomeru, u okviru “Erasmus + programa". Užičani su kreirali najorginalniji logo koji je, od strane svih učesnika, izabran za zvanični logo projekta.

Dečja nedelja i Dan starih – Druženje kroz čitanje

Gosti učenika užičke škole "Dušan Jerokvić" bili su njihove bake i deke, od kojih su saznali kako se nekada živelo, kakvo je bilo njihovo detinjstvo, kako su se školovali.

ŠKOLSKI BIBLIOTEKARI Ukusi Evrope u školi

Već deceniju bibliotekari i nastavnici stranih jezika užičke Osnovne škole „Dušan Jerković“ na različite načine obeležavaju Evropski dan jezika. Nije uzalud stara mudrost da „koliko jezika govoriš, toliko vrediš”.

PISMENOST JE PRAVO A ne privilegija

O tradicionalnom obeležavanju Dana pismenosti u Osnovnoj školi „ Dušan Jerković“ naše saradnice, diplomirane bibliotekarke Mirjana Radovanović Pejović, i Ana Duković kažu da se u školi trude da kroz svoje aktivnosti rade na poboljšanju svih vrsta pismenosti, podstaknu razmišljanje na ovu temu i da ukažu učenicima koliko treba da se obrazuju.

LJILJANA ANDRIĆ Zavičajna pesnikinja sa učenicima

Po planu realizacije za peti razred osnovne škole predviđena je nastavna jedinica „Delo zavičajnog pisca“, pa je zavičajna pesnikinja Ljiljana Andrić gostovala u Osnovnoj školi "Dušan Jerković"u Užicu. Bio je to književni susret za pamćenje u kom su svi zajedno uživali i u vedroj atmosferi završili školsku godinu.

BIBLIOTEKA DUŠAN JERKOVIĆ Velika tajna zvana čovek

Biblioteka Dušan Jerković je mesto gde učenici rado dolaze, kako sami kažu "na putovanje u čarobni svet prepun knjiga, ali i druženja. To je još jedan siguran način da na licima školaraca zasija osmeh."

RADIONICE PRVAKA U Narodnoj biblioteci Užice

Radionice prvaka održane su u Narodnoj biblioteci Užice, a među onima koji su ih pratili i učestvovali u radu su prvaci OŠ "Dušan Jerković". Bibliotekari Dečijeg odeljenja pripremili su interesantne radionice, uputili najmlađe kako se pozajmljuju, čuvaju i vraćaju knjige, kakvih sve ima knjiga za čitanje i šta se sve može naći u biblioteci.

NOVI I STARI MEDIJI – VAŽNOST ČITANJA I UČENJA

Tokom aprila učenici užičke Osnovne škole „Dušan Jerković“ beležili su Dan planete zemlje, a povodom Međunarodnog dana knjige i autorskih prava, skupa sa školskim bibliotekarima priredili dve izložbe.

OSNOVNA ŠKOLA „DUŠAN JERKOVIĆ“ Kreativni učenici

Na nagradnom konkursu Univerziteta u Oksfordu Lena Kojadinović, učenica petog razreda OŠ „Dušan Jerković“ iz Užica i članica bibliotečke sekcije osvojila je prvo mesto. Na takmičenju je bio prijavljen 161 rad.
- Advertisement -
1,726FanovaLajkuj
748PratilacaZaprati
15PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE