Naslovna Ključne reči OSNOVNA ŠKOLA DUŠAN JERKOVIĆ

Ključna reč: OSNOVNA ŠKOLA DUŠAN JERKOVIĆ

VELIKI USPEH Užičkih školskih bibliotekarki

Na Svetskom kongresu školskih bibliotekara i 26. Međunarodnom istraživačkom forumu o školskom bibliotekarstvu, u Rimu, čestovale dve Užičanke. One su imale zapaženo izlaganje „Saradnja i partnerstvo školskih i narodnih biblioteka: Put u bolju budućnost za sve “.

EVROPSKI DAN JEZIKA Bogatstvo različitosti i zanimljivosti

Obeležavanju Evropskog dana jezika pridružila se Osnovna škola ,,Dušan Jerković", tradicionalno, organizujući kviz „Da li si detektiv za jezike?“, u kome su uzeli učešće učenici, ali i zaposleni škole.

ZANIMLJIV ČAS Nastavnika i bibliotekara „Dušan Jerković“

Ponosni na našu viševekovnu tradiciju – Održan zanimljiv čas povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, nastavnika i bibliotekara užičke Osnovne škole "Dušan Jerković".

PISMENOST Otvara vrata znanja, emancipacije i mašte

Ako je pismenost pobeda čovečanstva, univerzalna pismenost treba da postane stvarnost, a ne samo cilj, kažu bibliotekarke škole “Dušan Jerković” koje su učenicima održale niz predavanja na temu značaja pismenosti.

DAN DIPLOMA U društvu najboljih

Veljko Marinković, Vojin Bojković, Vladislav Lav Marjanović, Nemanja Matijević i Dušan Nikolić, učenici škole "Dušan Jerković", osvojili su pet diploma na Republičkom takminjenju iz istorije u Leskovcu. Za svaku pohvalu! A tu i su i druge diplome, nagrade i pohvale.

UŽIČKI Učenički parlament ujedinjen u bolu

Učenici užičke Osnovne škole „Dušan Jerković“ svoje saosećanje, tugu, podršku porodicama nastradale dece i preplašenim drugovima iz beogradske škole odlučili su da izraze kroz odeljenjske poruke učenika sedmog i osmog razreda.

U modernom okruženju KULTURNA BAŠTINA

U okviru Erasmus+ programa Užičani su ugostili učenike i nastavnike iz partnerskih škola iz Portugala, Letonije i Slovenije i pokazali im zašto svi koji dođu i upoznaju Srbiju požele da joj se vrate.

ŠKOLSKA BIBLIOTEKA Promoviše kreativnost

Bibliotekari i učenici užičke škole u novom projektu, ovoga puta u razmeni obeleživača (Bookmark Exchange Project) a partnerske škole bile su iz Portugalije i Mađarske. Školska biblioteka "Dušan Jerković" već nekoliko godina je promoviše kreativnost i stvaralaštvo učenika.

UČENIČKI PARLAMENT Organizovao brojne akcije

Članovi Parlamenta Osnovne škole „Dušan Jerković“ organizovali su akciju prikupljanja knjiga, školskog pribora i igračaka za predškolce i za grupe dece koja idu u produženi boravak. U velikoj kutiji ispred škole našlo se više igračaka, slikovnica, knjiga. U toku je prikupljanje slatkiša i paketića povodom Nove godine.

Kulturna baština u modernom okruženju

O učenju, radu, druženju, utiscima učenika i nastavnika užičke Osnovne škole „Dušan Jerković“ koji su boravili u Ljutomeru, u okviru “Erasmus + programa". Užičani su kreirali najorginalniji logo koji je, od strane svih učesnika, izabran za zvanični logo projekta.
- Advertisement -
1,726FanovaLajkuj
748PratilacaZaprati
15PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE