XROSS RELI NA TARI: Drugog off-road dana, pred vozačima će biti trasa duga skoro 100 km koja vodi kroz Mokru Goru. Vremenska prognoza obećava nešto sunčaniji dan, bez kiše, pa ostaje da vidimo ko će proći prvi kroz cilji i kako će konačna tabela izgledati nakon drugog trkačkog dana!

Blatnjavo, klizavo, izazovno – tako bismo opisali prvi Off-road dan na Xross Hard Enduro Reliju koji je vozače vodio kroz prelepu, ali divlju Taru. Kiša je pratila takmičare od starta do kraja trke, što je znatno otežalo stazu, pa su svi morali da ulože i poslednji atom energije ne bi li savladali teške prepreke i stigli na cilj.

Činilo se da nekim vozačima kišno vreme nije predstavljalo problem i hrabrosu se suočavali sa svim preprekama, međutim, onima koji su amateri i voze u lakšim klasama bilo je prilično naporno.

Vozači su se suočavali sa klizavim uzbrdicama na kojima su morali da guraju motore, a teren natopljen kišom samo je podigao nivo težine tog izazova. Najbolja akcija bila je na čuvenoj Mišolovci, ekstremnoj uzbrdici koja je zadavala probleme čak i najboljim takmičarima. Bilo je izazovno i na nizbrdicama, nabujalim potocima i kamenjarima.

Xross Hard Enduro Reli (Foto: Vladimir Mladenović)

Neki vozači zbog loših vremenskih uslova nisu uspeli da završe trku u predviđenom roku, a oni kojima je to pošlo za rukom, na cilj su stizali blatnjavi, znojavi i preumorni, ali puni utisaka i srećni što su uspeli da prođu finiš liniju.

Xross reli na Tari: Prvi kroz cilj prošao aktuelni svetski šampion

Oštra borba vodila se u najtežoj PRO klasi, u kojoj voze najbolji vozači na svetu. Prvi kroz cilj je prošao Manuel Lettenbichler, inače aktuelni svetski šampion, a pratili su ga Mario Roman i Mihael Vokner.

Drugog off-road dana, pred vozačima će biti trasa duga skoro 100 km koja vodi kroz Mokru Goru. Vremenska prognoza obećava nešto sunčaniji dan, bez kiše, pa ostaje da vidimo ko će proći prvi kroz cilj i kako će konačna tabela izgledati nakon drugog trkačkog dana, navedeno je u saopštenju organizatora takmičenja.

Proglašenje pobednika Xross relija u subotu na Zlatiboru

U subotu je za 08:00 časova predviđen start trke, a dolazak prvih vozača na cilj koji će biti postavljen na Kraljevom trgu očekuje se oko 13:00 časova, što znači da publika kreće da se okuplja već oko 12, 12:30 časova.


U 15:00 časova – predviđena je dodela nagrada na Kraljevom trgu.

Organizatori podsećaju, da održavanje Svetskog šampionata u ovoj moto disciplini u Srbiji predstavlja istorijski korak za domaći auto-moto sport, ali i nacionalni turizam u kontekstu razvoja turističkog potencijala i međunarodne promocije naše zemlje, čemu su mediji dali nesumnjiv značaj.

- Advertisement -