Na Zlatiboru se okupilo 350 učesnika iz oko 40 zemalja. Danas je na programu atraktivni poligon sa preprekama gde će se finalne borbe za plasman održati od 16:00 do 18:00 časova. U četvrtak i petak se vozi na Tari i Mokroj Gori, finale je u subotu na Kraljevom trgu.

Veliku četvorodnevnu moto trku kojom počinje Svetski šampionat otvorili su predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i predstavik Svetske motociklističke federacije Vinfrid Keršagel.

Vrhunski majstori na motorima za savladavanje teških terena okupili su se u centru Zlatibora da najave svoja nadmetanja u naredna četiri dana. Takmičare i posetioce pozdravio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Sa otvaranja takmičenja na Zlatiboru (Foto: Predrag Vučković / Xross Hard Enduro Rally)

IksRos hard enduro reli održava se već sedam godina na Zlatiboru, a drugu godinu uzastopno je deo Svetskog šampionata u ovoj disciplini, kao jedina srpska trka u ovom rangu auto moto sporta. Činjenica da je Srbija ostala u kalendaru takmičenja koji je skraćen, pokazuje koliko su organizatori zadovoljni Zlatiborom što je potvrdio i menadžer trke iz FIM Volfgang Keršagel.

Među 350 učesnika iz oko 40 zemalja na takmičenju su i prošlogodišnji pobednik sa Zlatibora i celog šampionata Manuel Letenbihler, enduro legenda Grejem Džarvis, najuspešnija dama Sandra Gomez i ostali vrhunski vozači poput Marija Romana iz Španije i Todora Kabakčijeva iz Bugarske.

U sredu 17. maja na programu je veoma atraktivni poligon sa preprekama gde će se finalne borbe za plasman održati od 16 do 18 časova. U četvrtak i petak se vozi na Tari i Mokroj Gori, a finalni dan je u subotu, 20. maja na Zlatiboru, kada će biti cilj i dodela nagrada na Kraljevom trgu, piše Zlatiborpres.

Organizaciju IksRos hard enduro relija, na Zlatiboru, pomogli su Ministarstvo sporta i Ministarstvo turizma Vlade Srbije, Auto moto Savez Srbije, opština Čajetina, KJP Zlatibor, Turistička organizacija „Zlatibor“, Turističko rekreativni kompleks Zlatibor.

Rally i ove godine na Zlatiboru (Foto: Predrag Vučković /Xross Hard Enduro Rally)

Foto: Predrag Vučković / Xross Hard Enduro Rally

- Advertisement -