Spektakl na Zlatiboru: Očekuje se da će Xross Hard Enduro reliju prisustvovati više od 10.000 posetilaca, koji će na sva tri mesta, na posebnim lokacijama za gledaoce, moći da prate trke na licu mesta, dok će za ostale zaljubljenike u ovaj sport organizatori omogućiti direktan prenos.

Posebna atrakcija za posetioce biće organizovana dan pred samu trku, 16. maja, u 17:00 časova, kada će u centru Zlatibora biti svečano otvaranje Xross Hard Enduro relija, mini šou učesnika kao i druženje sa fabričkim vozačima.

Organizaciju ovog prestižnog događaja iz sveta auto-moto sporta, koji će Srbiju i na ovaj način predstaviti kao zemlju vrhunskog sporta, podržali su Ministarstvo sporta, Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije, AMSS, opština Čajetina, Komunalno javno preduzeće „Zlatibor“ Čajetina, TO Zlatibor, Turističko naselje Mećavnik-Drvengrad kao i kompanija Comtrade.

Nakon Srbije, takmičenje se nastavlja u Austriji, Italiji, Rumuniji, Kanadi, Španiji i Nemačkoj.

Predviđeno je da se prisutnima obratiti predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović, predsednik Svetske enduro federacije Winfried Kerschhaggl i predstavnik organizatora Branislav Đurić.

U sredu 17. maja na parkingu pored Turističko rekreativnog kompleksa na Zlatiboru biće održan:

10 – 15:00 časova – trening i kvalifikacijena Prologu za sve klase
16 – 18:00 časova – Akrapović Enduro cross finale, najatraktivniji deo manifestacije.

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović, izjavio je da je Zlatibor na ovaj način obogatio svoju turističku ponudu, i istakao da je ova saradnja primer koji pokazuje kako sport može doprineti razvoju turističkih potencijala i međunarodnoj promociji naše zemlje.

– Poseban poklon za sve goste koji budu boravili na Zlatiboru biće uvodni deo takmičenja, koji se održava na parkingu kod Turističko rekrekreativnog kompleksa Zlatibor, u utorak, 17. maja, od 16 do 18 časova. Publika će moći izbliza da vidi i uživa u moto akrobacijama preko 300 učesnika iz 40 zemalja na poligonu. Izuzetna nam je čast što će mnogi od njih upravo na našoj planinskoj lepotici upoznati Srbiju i njenu očaravajuću prirodu, ali i iskusiti čuveno gostoprimstvo zlatiborskih domaćina. Verujem da je ovo i neponovljiva prilika i za sve stanovnike zlatiborskog okruga da vide nešto nesvakidašnje i uživaju u novim sadržajima koje kao turističko mesto organizujemo.

XROSS HARD ENDURO reli voziće se tri dana duž 300 kilometara staza na Zlatiboru, Mokroj Gori i Tari. Svečano proglašenje pobednika održaće se u subotu, 20. maja u 15 časova na Kraljevom trgu.

Zahvaljujući odličnoj organizaciji prošlogodišnjeg takmičenja, Zlatibor je ove godine dobio i posebnu čast -da bude lokacija startne trke u okviru Šampionata koji će se dalje nastaviti u Austriji, Italiji, Rumuniji, Kanadi, Španiji i Nemačkoj.

Spektakl na Zlatiboru:

SATNICA DOGAĐAJA:

Utorak 16. maj Kraljev trg Zlatibor

17:00 časova – Defile učesnika Xross Hard Enduro Relija centrom Zlatibora i okupljanje na Kraljevom Trgu

17.15:00 časova – Svečano otvaranje Xross relija i svetskog hard enduro šampionata (govornici Milan Stamatović, predsednik Opštine Čajetina, Winfried Kerschhaggl, predsednik Svetske enduro federacije i Branislav Đurić, predstavnik organizatora.

Sreda 17. Maj Parking pored Turističko rekreativnog kompleksa Zlatibor

10h – 15:00 časova – trening i kvalifikacije na Prologu za sve klase.
16h – 18:00 časova – AkrapovićE nduro cross finale

Četvrtak 18. Maj (Zlatibor – Tara – Zlatibor)

08:00 časova – Start trke
16:00 časova – zatvaranje prvog takmičarskog dana

Petak 19. Maj (Zlatibor – Mokra Gora – Zlatibor)

8:00 časova – Start trke
16:00 časova – zatvaranje drugog takmičarskog dana

Subota 20. Maj (Zlatibor)

08:00 časova – start trke
Dolazak prvih vozača na cilj koji će biti postavljen na Kraljevom trgu očekuje se oko 13:00 časova, štoz nači da publika kreće da se okuplja već oko 12,12.30 kako bismo dočekali vozače.
15:00 časova – dodela nagrada na Kraljevom trgu.

Lokacije za posetioce za četvrtak, petak i subotu biće objavljene na sajtu (sasve google maps linkovima kako doći do tamo) neposredno pred tajtrakački dan.

Autor fotografija: Predrag Vučković / Xross Hard Enduro Rally

- Advertisement -