VIP Casa club organizovao je i ove godine, peti put po redu, zanimljivu manifestaciju za ljubitelje vina. Posetioci su imali priliku da probaju najbolja vina iz regije.

Gosti su bili u prilici da degustiraju autentična vina iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije i Hrvatske, ali i da uživaju u drugim pićima i lokalnim specijalitetima. Prisutni su bili i distributeri vinarija iz Italije, Španije, Brazila.

„Fiesta“ u organizaciji Vip Casa Club-a (Foto: TO „Zlatibor“)

Ova jedinstvena manifestacija se tradicionalno održava već pet godina zaredom u prijatnom ambijentu Vip Casa Club-a. Duž ulice ovog apartmanskog  kompleksa na jednom mestu su se našle arome iz čak 33 vinarije, kao i ponuda iz devet destilerija i pet kraft pivara. Pored toga, su predstavljeni i lokalni proizvođači sireva i suhomesnatih proizvoda i bogata gastronomska ponuda restorana „Casa de Vinos“.

Direktorka marketinga VIP Casa club-a Milica Vulović, istakla je da je ove godine na manifestaciji na Zlatiboru prisutno preko 30 vinarija, osam destilerija, proizvođači kafe, vode, sladoleda.

– Divno veče, veliki broj izlagača, veliki broj gostiju, i sve se uklapa u ovogdišnju temu „Duh Jugoslavije“. Sve najznačajnije vinarije iz regije su tu večeras. Naši gosti će imati priliku da probaju izuzetno kvalitetne etikete vina da se upoznaju sa novim koje nisu imali prilike da probaju i da uživaju u ovoj večeri, – kazala je Vulović, podsećajući i na značaj porisustva lokalnih proizvođača.

Milica Vulovic, direktorka matrketinga (Foto: N.T. UžiceMedia)

 – Uvek je značajno da nas podrže lokalni proizođači, Zlatibor je jedna od najpopularnijiih domaćih destinacija, a „Zlatiborac“ jedan od najznačajnijih proizvođača ovog kraja i uvek je tu prisutan. Oni su naši partneri, kao uostalom i ostali proizvođači koji se ovde večeras predstavljaju, – izjavila je novinarima Vulović, podsećajući da se svake godine na vinskoj fešti organizuje tematsko veče, prošle je to bio čarlston, ove godine Jugoslavija 60-ih, a za narednu već razmišljaju koju će temu odabrati. 

U okviru „Fieste“ ljubitelji pravog planinskog doživljaja mogli su da se informišu o sadržajnoj turističkoj ponudi Zlatibora, kao i nezaobilaznoj atrakciji Gold gondoli.

Posetioci su uživali na svežem planinskom vazduhu uz piće po izboru, druženje i zabavu koja je tekla uz najpoznatije muzičke hitove koji su obeležili decenije za nama i zlatno doba 60- godina stare Jugoslavije, kada se kako je na otvaranju rečeno: „živelo drugačije, mirnije, uz poštovanje kvaliteta, pa je zato ovogodišnja vinska „Fiesta“ u tom duhu“.

Dobrodošlicu gostima poželeo je suvlasnik firme Boro Ćuković.

Vip Casa Club-a Zlatibor

U samom centru Zlatibora, u neposrednoj blizini svih turističkih sadržaja, započinje priča Vip Casa Club-a Zlatibor, vođena idejom drugačijeg Zlatibora i jedinstvenog doživljaja za sve generacije i sva čula. Kompleks Vip Casa je potpuno novi koncept luksuznih apartmana, raspoređenih u pet moderno opremljenih vila – Pahulja, Jela, Vina, Iskra i Harizma, sa vrhunskom uslugom i bogatim pratećim sadržajem, objedinjenim pod krovom Vip Casa Club-a Zlatibor.

U našim apartmanima očekuje Vas sve što Vam može biti potrebno za pravi odmor, svakog trećeg dana dobićete čiste peškire, svakog šestog dana čistu posteljinu, a u sobi uvek možete iskoristiti i room service i poručiti hranu ili piće iz našeg restorana Casa de Vinos. Vip Casa Club Zlatibor je jedinstven kompleks koji Vam na raspolaganje stavlja komforne apartmane sa terasom i idiličnim pogledom na zlatiborsko zelenilo, navedeno je na njihovom sajtu.

Casa de Vinos je prava oaza zadovoljstva za ljubitelje dobrog vina i ukusnih zalogaja. U autentičnom ambijentu vinarije-restorana, očekuje vas najveći izbor vina domaćih i stranih proizvođača, gastronomski specijaliteti koje pripremaju dokazani majstori kulinatskog zanata, i mnoga iznenađenja u okviru Vinskog festivala, jedinstvenog događaja, koji traje tokom cele godine.

Zlatibor bogatiji za hotel sa pet zvezdica

Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, nastavlja da širi svoje prisustvo na jugoistoku Evrope otvaranjem prvog hotela u Srbiji. Luksuzni hotel sa pet zvezdica, Bor Squared, by Karisma, biće otvoren na Zlatiboru, čime će se najposećeniji planinski centar u Srbiji naći na listi svetskih destinacija na kojima grupacija posluje. Otvaranje kompleksa planirano je na jesen 2023. godine.

Hotelski kompleks Bor Squared, by Karisma imaće 71 smeštajnu jedinicu, sa dodatnim kapacitetima u vrlo luksuznom rezidencijalnom delu koji će biti deo hotelskog kompleksa. Ceo kompleks je dizajniran tako da se potpuno integriše sa prirodnim ambijentom koji ga okružuje. Svedene boje, topla atmosfera, posvećenost svakom detalju, doprineće osećaju udobnosti doma. Međutim, ono po čemu će se svakako izdvajati i što će ga činiti autentičnim jeste vrhunska usluga, kao i inovativni koncepti koje nudi.

U sastavu Bor Squared hotela je pomenuti rezidencijalni deo, kao i veliki SPA & Wellness centar. Tu su i tri restorana koja će, između ostalog, nuditi raznolik izbor hrane, uključujući špansku i italijansku kuhinju. Za one koji vole da uživaju u pogledu i ugođaju koji se savršeno uklapa uz aperitivo momente, tu je Rooftop Bar. U sklopu hotela biće i Cigar lounge namenjen gostima prefinjenog ukusa koji vole da uživaju u dobrim cigarama dok ispijaju kvalitetna pića, kao i Lobby bar za uživanje uz kafu i dobar čaj, kao i deserte.

Više fotografija sa ovog zanimljivog događaja na FB stranici i Instagramu UžiceMedia.

Vinska „Fiesta“ na Zlatiboru (Foto: N.Tošić UžiceMedia)

Hroniku kovid – 19 tokom septembra možete pogledati na Užicemedia.

Aktuelni podaci o kovidu za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom septembra možete pogledati OVDE

- Advertisement -