Zelena pijaca u Užicu – u toku su završni radovi na prvom nivou čelične konstrukcije, od ukupno tri. Ranije je najavljeno da bi radovi treće faze trebalo da budu završeni za 120 dana, a startovalo se nakon 21. juna. Ipak, radovi će biti privedeni kraju tek u novembru.

„Radovi u okviru treće faze rekonstrukcije odvijaju se predviđenom dinamikom. Od ukupno tri nivoa čelične konstrukcije, u toku su završni radovi na prvom nivou, gde je postavljena konstrukcija i gde će uslediti postavljanje limene pokrivke i leksana“, objavljeno je na gradskom sajtu.

„U toku naredne nedelje očekuje se i završetak svih betonskih radova, postavljanjem preostale dve betonske stope, nakon čega će biti postavljene i rešetke za odvod kišnice.

Uslediće montaža čelične konstrukcije drugog i trećeg nivoa, pa asfaltiranje. Prema trenutnoj situaciji trebalo bi da svi betonski i radovi na montaži čelične konstrukcije i krovne pokrivke budu završeni tokom novembra meseca.“

Radovi će biti završeni u novembru

Rok za završetak radova je novembar, izjavio je Miloš Milivojević, direktor JP „Užice razvoj“, za list Danas, naglašavajući da su imali „usaglašavanje projektne dokumentacije i nagli porast cena građevinskog materijala, početkom godine, zbog koga je rađen rebalans budžeta. Iz tih razloga, izvođač je sa radovima počeo tek početkom jula“, rekao je Milivojević.

Radovi na Zelenoj pijaci (Foto: N.T. UžiceMedia)

Zelena pijaca u Užicu na privremenoj lokaciji i dalje

Zbog rekonstrukcije i radova treće faze Zelena pijaca je sa stare lokacije izmeštena 21. juna, i nalazi se na  privremenoj lokaciji, kod Gradskog stadiona, gde je smešteno preko 80 tezgi.

Nadležni očekuju da će do jeseni radovi biti završeni i da će uslovi biti daleko bolji i za zakupce tezgi i kupce.

Inače, treća faza rekonstrukcije pijace podrazumeva natkrivanje kompletnog prostora, izjavio je Branislav Marić, izvršni direktor JKP „Bioktoš“, prilikom početka radova na rekonstukciji Zelene pijace.

Zelena pijaca u Užicu – podsećamo, rekonstrukcija prve faze počela je septembra 2018. godine. Ukupna vrednost radova je oko milion evra.

U toku radovi na rekonstukcije Zelene pijace (Foto: N.Tošić UžiceMedia)

Hroniku kovid – 19 tokom septembra možete pogledati na Užicemedia.

Aktuelni podaci o kovidu za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom septembra možete pogledati OVDE

- Advertisement -