Užički strip susreti počinju Izložbenom postavkom nastalom povodom tri decenije rada škole stripa, ilustracije i konceptualne umetnosti „Đorđe Lobačev“, a Festival „Na pola puta“ okupiće i ove godine stvaraoce i ljubitelje knjige.

Užički strip susreti

U užičkom Gradskom kulturnom centru, od 24. do 28. aprila, počinju susreti Izložbenom postavkom nastalom povodom tri decenije rada škole stripa, ilustracije i konceptualne umetnosti „Đorđe Lobačev„. A u ponedeljak, 24. aprila, u 19:00 časova biće otvoren drugi po redu festival „Užički strip susreti“.

U utorak, 25. aprila, od 11:00 časova održaće se strip radionica, dok će od 19:00 časova na programu biti panel diskusija na temu „Istorija i alternativna istorija u stripu“, na kojoj će govoriti scenarista Zoran Stefanović i strip autor Sabahudin Muranović Muran.

„Moderna vremena“, naziv je izložbe hrvatskog autora Igora Kordeja, koja će biti otvorena u sredu, 26. aprila, u 19:00 časova.

„Užički strip susreti“ i radionica stripa planirana za četvrtak, 27. aprila, od 11:00 časova sa Janom Adamović, koja će sa Danicom Jevđović od 19:00 časova učestvovati u panel diskusiji pod nazivom „Žene u stripu“.

Poslednji dan festivala, biće posvećen izdanjima na štandovima izdavača, uz poziv Užičanima da posete GKC ovih pet dana i zaista uživaju u svim festivalskim dešavanjima.

Iz Gradskog kulturnog centra podsećaju i učenike osnovnih i srednjih škola, crtače i sve zaljubljenike u strip da do 24. aprila mogu uzeti učešće na prvom Konkursu za izbor najboljeg strip kaiša (strip u jednom redu, sa jednim, dva, tri ili četiri kadra i celovitom pričom/idejom/dosetkom). Tema je slobodna, a prva tri rada dobiće i nagrade, strip izdanja domaćih izdavača, najavili su iz Gradskog kulturnog centra Užice.

Počinje 18. festival „Na pola puta“

Ovogodišnji festival „Na pola puta“, po osamnaesti put, počinje u nedelju, 23. aprila, 2023. i trajaće do srede, 26. aprila, 2023. godine.

Ovogodišnji učesnici su:

Zoran Ferić
Ana Petrović
Mirjana Drljević
Zoran Đukanović
Dejan Ilić
Benjamin Bajramović
Nenad Veličković
Damir Ovčina
Zoran Žmirić
Nikolina Todorović
Reflektor teatar
Nikola Gelevski

Sa jednog od ranijih susreta (Foto: Arhiva UžiceMedia)

Podsetimo se i nekih ranijih okupljanja na festival Na pola puta“.

- Advertisement -