Brojni prekršaji registrovani za tri dana koliko je trajala akcija, sankcionisano peko 300 osoba zbog brze vožnje, zatim preko 100 zbog ne korišćenja sigurnosnog pojasa, a blizu 50 lica je koristilo mobilni telefon tokom vožnje.


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u Užicu, u centralnoj akciji pojačane kontrole saobraćaja koja je sprovedena od 13. do 16. aprila, otkrili su brojne prekršaje, ukupno 684 prekršaja.


Najviše je sankcionisano prekršaja koji su se odnosili na prekoračenje brzine – 303, nekorišćenja sigurnosnog pojasa – 132, nepropisnog korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje – 46 i nepropisnog preticanja – 31, dok je za volanom zatečeno 25 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola i jedan pod dejstvom narkotika.

Brojni prekršaji… u Bajinoj Bašti vozio sa 2,38 promila alkohola


Policija je u Bajinoj Bašti isključila iz saobraćaja dvadesetogodišnjeg vozača koji je upravljao vozilom sa probnom vozačkom dozvolom posle 23:00 časa i koji je, kako je utvrđeno alkotestiranjem, imao 2,38 promila alkohola u organizmu. Vozač je zadržan u službenim prostorijama policije i protiv njega će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.


Podsećamo da je u toku sprovođenje međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja koja je usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja i apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu odgovorni i da poštovanjem saobraćajnih propisa daju doprinos očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Užice.


U okviru akcije, u petak, 21. aprila, u vremenu od 00:00 do 24:00 časa, širom Evrope realizovaće se „Speed Marathon“, tokom kog će na svim najvažnijim putnim pravcima u Srbiji brzina biti merena neprekidno u trajanju od 24 časa.“

Kontrola saobraćaja, brojni prekrišaji (Foto: Arhiva UžiceMedia)

U Čačku preko hiljadu prekršaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sproveli su akcije i u drugim mestima Srbbije, recimo u Čačku je tokom vaskršnjih praznika, u pojačanoj kontroli saobraćaja otkriveno i sankcionisano ukupno 1.033 prekršaja.

Najviše je otkriveno prekršaja prekoračenja brzine 722, zatim 58 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i 27 prekršaja nepropisnog korišćenja telefona u toku vožnje.

Saobraćajna policija isključila je iz saobraćaja 68 vozača, od kojih 62 koji su vozili pod dejstvom alkohola i 6 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Aktuelni podaci o kovidu za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -