Učiteljica Ljubica Aničić zahvalila se nadležnima u Gradskom kulturnom centru i stručnom žiriju na dodeljenom priznanju i istakla da je ponosna na svoje učenike.

– Ponosna sam na Lenku i Taru – drugake i Matiju, Unu, Đinu i Lanu – moje šestake, koji su se i ove godine, uprkos pandemiji koja vlada, ozbiljno pripremili i sa velikim žarom učestvovali na ovom takmičenju. Od samog početka, odabira pesme i analize, pa do prevazilaženja treme pred nastup, bila sam mojim učenicima podrška. Volim i poštujem decu i rad sa njima.

Učiteljica Ljubica Aničić (Foto GKC)

Pružam im šansu da se oprobaju, a ja ih usmeravam, bodrim i motivišem na tom putu. Smatram da je najveći uspeh prosvetnog radnika kada iz deteta izvuče maksimum sposobnosti, znanja i kvaliteta i kada u njima otkrije skriveni talenat.

Kako bi talenat mogao da se unapredi i razvija, znamo da je potrebno mnogo rada i truda. Tada je važno biti uz dete, pružati mu podršku i podsticaj, pohvaliti svaki napredak, ceniti naporan rad i uložen trud, kako bi bili motivisani u bilo kojoj oblasti, za matematiku, crtanje, muziku ili recitovanje. To nikako ne sme biti opterećujuće za dete. Sa zadovoljstvom treba da rade ono u čemu su dobri, što često dovodi do izvanrednih postignuća u određenim oblastima.

Mesto gde deca mogu da iskažu svoja najtananija osećanja, neguju svoj jezik i lepotu govora je upravo takmičenje u recitovanju. Jer, deca vole lepe stvari. Dugogodišnja Smotra recitatora „Pesniče naroda mog“ je izuzetno značajna za kulturu, očuvanje tradicije i identiteta našeg naroda.

Čestitke svim učesnicima ovogodišnje Gradske smotre. Mnogo uspeha učenicima koji će predstavljati Grad na Okružnoj smotri recitatora, a među njima su moji Tara i Matija. Srećno deco!’, – kazala je učiteljica  Ljubica Aničić.

Finale jubilarne 50. Gradske smotre recitatora ’’Pesniče naroda mog’’ je održano sredinom aprila u Gradskom kulturnom centru u Užicu, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom. Diplome i knjige su uručene svim učesnicima finalnog dela Smotre od organizatora, a najbolje plasirani predstavljaće Grad Užice na Okružnoj smotri recitatora u Kosjeriću.

Trg partizana u Užicu (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Hroniku KOVID -19 u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

Hroniku KOVID -19 tokom marta možete pogledati na UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -