Svetski dan velnesa u organizaciji Klastera zdravstvenog velnes i SPA turizma Srbije, u užičkom kraju obeležava „Gold gondola Zlatibor“, na Torniku.


Zdravi stilovi života su prioritet u savremenom društvu koje je često izloženo stresu. Zlatiborska „Gold gondola“ se kroz svoje poslovanje trudi da gostima omogući što više načina da ih praktikuju duž trase i u planinskom ambijentu, navodi pres služba „Gold gondole Zlatibor“.


Javno preduzeće „Gold gondola Zlatibor“ u subotu, 10. juna, obeležava Svetski dan velnesa u organizaciji Klastera zdravstvenog velnes i SPA turizma Srbije, uz podršku ambasadorke Svetskog dana velnesa u Srbiji, Nataše Ranitović, predsednice ZVST Klastera.


Početak programa je u 11:15 časova na Torniku. U skladu sa ovogodišnjom temom „Ples“, programom je predviđeno da koreografi pokazuju plesne korake i vežbe, a učesnici će ih pratiti pokretima. Planirno je da traje do 12:30 časova.


Svetski dan velnesa usmeren je na motivaciju ljudi za uvođenje zdravih životnih navika, promocija Srbije, kao velnes destinacije na svetskoj mapi velnesa i promocija pružalaca velnes i spa usluga.

Pored promocije wellness filozofije i podizanje svesti o značaju zdravog, aktivnog načina života, cilj ovog dana je da se svi zapitamo kako možemo živeti boljim i zdravijim životom.


Manifestacija se obeležava u preko 100 zemalja sveta. Pored centralnog događaja, ovaj dan obeležavaju, kao i prethodnih godina, mnogi u Srbiji, a među njima je i Zlatibor.

Svetski dan velnesa na Torniku obeležen plesom (Foto: Pres služba Gold gondole)

10. jun

Svetski dan velnesa: Živi život uz ples

Plesom i pokretom obeležen je Svetski dan velensa na krajnjoj stanici Gold gondole u skladu sa ovogodišnjom temom „DanceMagenta“. Koreograf plesnog kluba iz Užica je pokazivao korake učesnicima, članovima Udruženja penzionera iz Čajetine, malim maturantima osnovne škole „Dimitrije Tucović“, članovima karate kluba „Rujno“, članovima planinarskog kluba „Tornik“ i zaposlenima u Gold gondoli, koji su uz
pesmu „Good to you“ pratili njihove instrukcije.

U skladu sa zdravim stilovima života koje JP „Gold gondola Zlatibor“ kontinuirano promoviše, poslata je poruka o važnosti pokreta za fizičko i mentalno zdravlje.

„Plesačevo telo je blistava manifestacija njegove duše“, rekla je američka plesačica Isidora Dankan. Upravo ovako, kroz ples, danas su zablistali učesnici Svetskog dana velnesa na najvišem vrhu Zlatibora Torniku pokazajući da ljubav prema ovoj vrsti umetnosti ne poznaje godine.

„Zdravi stilovi života su prioritet u savremenom društvu koje je često izloženo stresu. Gold gondola se kroz svoje poslovanje trudi da gostima omogući što više načina da ih praktikuju duž trase u planinskom ambijentu.

Gold gondola je takođe članica Klastera zdravstvenog, velnes i SPA turizma Srbije i sa velikim zadovoljstvom smo se pridružili obeležavanju Svetskog dana velnesa. Danas smo želeli da naše posetioce i putnike podsetimo na važnost fizičke aktivnosti za zdrav život, a jedna od tih aktivnosti je i ples.

Ovde na Torniku smo se okupili zajedno sa plesnom školom i učesnicima koji su se potrudili da isprate svaki pokret našeg koerografa i na taj način bili primer kako svako od nas može kroz zabavu i muziku da pokrene zdrave stilove života“, rekla je rukоvodilac službe komercijalnih i marketing poslova Gold gondole Ivana Lazović.

„Ples je jedna od najboljih fizičkih aktivnosti koje pomažu u oblikavanju tela i normalne kilaže, ali ništa manje nije važno i terapeutsko dejstvo na psihu i oslobađanje od stresa. Svako za sebe može izdvojiti deo dana kada će se posvetiti igri i uživati u omiljenoj muzici.

Gondola je i prethodnih godina učestvovala u obeležavanju Svetskog dana velnesa, a tako će biti i u narednom periodu“, rekla je saradnica za odnose sa javnošću u Gold gondoli Jelena Tanasković.

Svetski dan velnesa, dvanaesti po redu, održan je u organizaciji Klastera zdravstvenog velnes i SPA turizma Srbije, uz podršku ambasadora Svetskog dana velnesa u Srbiji Nataše Ranitović, predsednice ZVST Klastera.

Ove godine zdrav život promoviše se u 114 zemalja, a u Srbiji na 12 lokacija na otvorenom kao i u hotelima sa velnes i spa centrima.
(Press služba Gold gondole)

- Advertisement -