Učešće na moskovskom MITT 2019. dobra je prilika da se rusko tržište upozna sa aktivnostima i svim vidovima turizma koje Zlatibor nudi, ali i sa ponudom ekskurzija, kao i hotela i drugih vidova smeštaja.

Prva dva dana sajma rezervisana su za poslovne posetioce, i najveće interesovanje bilo je za ponudu Zatibora u domenu sportskog, verskog i kulturnog turizma. Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović i zamenik predsednika opštine, Arsen Đurić, koji su u radnoj poseti sajmu, imali su niz interesantnih i povoljnih sastanaka za turizam Zlatibora i investicije na teritoriji opštine Čajetina.

Na sastanku sa gospodinom Ratkom Čitakovićem, direktorom i vlasnikom R-tursa dogovoren je nastavak dugogodišnje saradnje i mogućnosti na kojima bi se moglo raditi u budućnosti. Naglašena je potreba podsticanja i razvijanja sportsko-rekreativnog centra i hale na Zlatiboru.

Ostvaren je kontakta sa Igorom Tsurankovim, upravnikom turističke agencije iz Minska. Dogovoreno je da se prilikom predstojećeg sajma turizma u Minsku, u aprilu ove godine organizuje promocija turističkih potencijala i privrede Zlatibora, kao i mogućnosti investicija na teritoriji opstine Čajetina, za predstavnike asocijacije turističke privrede Belorusije.

Sajam u Moskvi posetili Milan Stamatović, predsednik i Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine

Svoju ponudu na ovogodišnjem MITT-u Turistička organizacije Srbije, upotpunila je ponudom specijaliteta srpske kuhinje u duhu slogana „hrana sa dušom“, čemu se i TO Zlatibor pridružila ponudom zlatiborskih specijaliteta „Zlatiborac“ u duhu tradicije i ukusom zdrave prirode.

www.zlatibor.org.rs

- Advertisement -