U Zlatiborskom selu Jablanica održan je 14.  tradicionalini višeboj. Višeboj koji važi za jednu od najorganizovanijih manifestacija i ove godine privukao je veliku pažnju turista koji borave na Zlatiboru i žele malo više da se upoznaju sa tradicionalnim vrednostima ovog kraja.

Manifestaciju su svečano otvorili direktorka JP Gold Gondola Bojana Božanić u ime TU Jablanica je požela dobrodošlicu učesnicima i posetiocima i istakla da joj je drago kako je manifestacija zaživela i zahvalila se mnogobrojnim sponzorima koji podržavaju Višeboj.

Predsednik opštine Milan Stamatović je u svom govoru pozvao na očuvanje sela i tradicionalnih vrednosti i istakao da je to naše najveće bogatstvo.

Usledio je takmičarski program. Razne discipline kao što su skok u dalj, bacanje kamena sa ramena, prevlačenje klička, skok u vis iz mesta. Najviše pažnje tradicionalno su privukle discipline ručno struganje dubećom testerom i vuča na vlaci.

Manifestacija je zatvorena bogatim kulturno umetničkim programom. Višeboj je još jednom opravdao očekivanja posetilaca i pokazao da se i dalje neguju zanati i veštine koji polako nestaju a koji čine vrlo živopisan i prepoznatljiv motiv Zlatibora, navedeno je u informaciji TO Zlatibor.

- Advertisement -