Slovenački novinari su napravili dosta zanimljivog video materijala koji će u narednim danima prikazivati na najvećoj regionalnoj televiziji u Sloveniji. Osim toga pojačaće promociju i plasman Zlatibora na turističkom tržištu Slovenije.

Najposećeniji planinski centar Srbije u periodu od 14. do 17. jula je odredište novinara medijske kuće GTV – Gorenjske televizije iz Slovenije, koji će kroz snimljene reportaže prikazati vrednosti Zlatibora.


Slovenački novinari obišli su zanimljiva mesta zahvaljujući Turističkoj organizaciji „Zlatibor“ koja im je predstavila kulturna i prirodna bogatstva zlatne planine, zahvaljujući kojima su se uverili u dugogodišnje zvanje turističkog lidera među planinama Srbije.

Slovenački novinari na Zlatiboru (Foto: TO „Zlatibor“)

Slovenački novinari na najdužoj panoramskoj gondoli


U okviru ove posete novinari GTV – Gorenjske televizije uživali su u doživljaju Zlatibora iz jedne drugačije perspektive u kabinama najduže panoramske gondole na svetu. Gosti su upoznali i simbole Zlatibora na obnovljenom Kraljevom trgu, Kraljevu česmu, drvenu skulpturu Zlatiborski brzi voz, a najveću pažnju privukla je večernja projekcija na multimedijalnoj fontani na jezeru.


Potom su obišli i najposećeniji speleološki objekat Stopića pećinu, jedinstveni muzej na otvorenom Staro selo u Sirogojnu a potom i vodopad u Gostilju. Novinarska ekipa je uživala i u koncertu simfonijskog orkestra Virtouzi pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića čime je zvanično počelo Zlatiborsko kulturno leto, navode iz Turističke organizacije „Zlatibor“.


Novinarska ekipa je veoma zadovoljna ovom posetom prilikom koje su napravili dosta zanimljivog video materijala koji će u narednim danima prikazivati na najvećoj regionalnoj televiziji u Sloveniji. Tom prilikom će dodatno pojačati promociju i plasman zlatne planine na turističkom tržištu Slovenije.

Stopića pećina

Ono što fascinira u unutrašnjosti je pećinski vodopad, nazvan „Izvor života“. Zatim, prelepi pećinski ukrasi, a ono što ostvalja bez daha su „bigrene kade“. To su udubljenja oivičena kamenim zidovima u kojima se nakuplja voda, a kada se nakupi dovoljno, pretiče iz njih u vidu jedinstvenih kaskada. Urađena je i zanimljiva rasveta pa to u stvarnosti izgleda još lepše.

Sam ulaz je visok 18, širok 35 metara, a pećina ima pet celina, Svetla dvorana, Tamna dvorana, Velika sala sa kadama, Kanal sa kadama i Rečni kanal. Staze su uređene i dobro osvetljene, ali postoji još popriličan broj staza koje su ispitane ali ne i dostupne posetiocima…

Ostale teme iz turizma na UžiceMedia.

- Advertisement -