Sa mladima na ti – naziv je konferencije na kojoj će panelisti govoriti o značaju vannastavnih aktivnosti u obrazovnom procesu, odnosu institucija prema mladima, značaju povratka mladih u Srbiju, životnom putu učesnika konferencije, pravima, obavezama narodnih poslanika, na koji način napraviti najbolji izbor fakulteta nakon srednje škole…

Stefan Grujić, osnivač „Unije užičkih srednjoškolaca“ i organizator konferencije 

Predviđeno je da se Konferenciji mladima obrate narodni poslanici, studentski lideri iz Srbije, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta, aktivisti „Slobodne Crne Gore“. Prisutnima će se obratiti užička gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević.

Ideja o organizaciji Konferencije potekla je od osnivača Unije užičkih srednjoškolaca Stefana Grujića, sada studenta treće godine Pravnog fakulteta. Osnovna ideja je da mladi u svom gradu čuju priču o odnosu institucija prema njima.

Konferencija je interaktivnog tipa i cilj je da mladi postave pitanje u vezi svega što ih interesuje i otklone svaku nedoumicu. Osnovna zamisao čitavog panela jeste da panelisti dolaze zbog mladih a ne da mladi dolaze zbog panelista. Konferencija će biti realizovana kroz tri panela.

„Na panelima vas očekuje zanimljiva priča o životnom putu panelista, njihovom motivu za rad, borbi, volji da se i dalje bore, odnosu institucija prema mladima, kako da se više čuje glas mladih. Ulaz na događaj je besplatan za sve zainteresovane, uz poštovanje epidemioloških mera“, – navode u pozivu za skup, u četvrtak, 9. decembra, na Pedagoškom fakultetu, sa početkom u 18 časova, predstavnici „Unije užičkih srednjoškolaca“, koji su organizatori uz podršku grada Užica.

Sa mladima na ti ranije humanitarne akcije

Da podsetimo ranije je organizovanao više zajedničkih akcija Unije užičkih srednjoškolaca, Unije studenata Užica, studenata Pedagoškog fakulteta i Visoke škole strukovnih studija, jedna od njih je  „Užice za Kosmet“  tokom koje su prikupljana sredstva kao vid pomoći stanovništvu u enklavama u južnom delu Kosmeta.

Tada smo zabeležili: „Za razliku od prošle godine kada smo donirali 430.000 dinara ovogodišnja akcija je uspešnija i po količini prikupljenog novca ali i učešću još većeg broja mladih ljudi na direktan način u našim aktivnostima, čime smo u još većoj meri učestvovali u aktivaciji mladih u Užicu“…

Sa jedne od ranijih humanitarnih akcija (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Hroniku kovid -19 tokom decembra možete pogledati na UžiceMedia.

Hroniku kovid – 19 tokom novembra možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -