8 C
Užice
ponedeljak, 25 oktobra, 2021
Naslovna Ključne reči MLADI

Ključna reč: MLADI

RANO I KASNO RAĐANJE Reproduktivno zdravlje mladih

Rano i kasno rađanje su problemi sa kojima se suočavaju mladi. Oni nedovoljno obraćaju pažnju na svoje reproduktivno zdravlje. Mi se zaista trudimo i preko Savetovališta za mlade i Dispanzera za zdravstvenu zaštitu žena da ih animiramo još od početka srednje škole, rekla je za "Užicemedia" dr Vesna Misailović, specijalista ginekologije Dispanzera za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja Užice.

KUĆE U SELIMA Za mlade bračne parove

Seoske kuće za mlade bračne parove i samohrane roditelje za čiju kupovinu Ministarstvo za brigu o selu izdvaja do 1,2 miliona dinara jedan su od načina i za povećanje nataliteta u Gradu Užicu, kaže Mirjana Radivojčević, pomoćnica gradonačelnice za demografiju i populacionu politiku.

KARIJERA PA RAĐANJE Prepreke za povećanje nataliteta

Karijera pa rađanje su jedan od razloga manjeg broja beba i sve starijih mama, navode pedijatri. Prepreke za povećanje nataliteta mame navode finansijsku podršku, manje nadoknade na porodiljskom odstustvu, strah od gubitka posla, nerešen status preduzetnica, veliku razliku u ostvarivanju prava trudnica i porodilja u javnom i privatnom sektoru.

UŽIČKI STUDENTI Informisali mlade o vakcinama

Užički studenti informisali mlade o vakcinama i podstakli imunizaciju. U planu su i nove akcije o značaju vakcinacije u kojima će učestvovati studenti na nivou cele Srbije, - najavila je Marijana Selaković, predsednica Studentskog parlamenta Pedagoškog fakulteta u Užicu i član SKONUS-a.

Užički srednjoškolci O REPRODUKTIVNOM ZDRAVLJU

Srednjojškolci o zdravlju misle da je jako važna tema i da o svakom problemu treba da se razgovara. "Sigurna sam da oko 90 odsto mladih ne zna kome da se obrati. Edukacije dosta znače, ali primer je da smo imali samo jednu za vreme srednjoškolskog obrazovanja", - navodi Andrijana Mirković.

Dr Jovanka Čubrilo: TREBATE NAM ŽIVI I ZDRAVI

Dr Jovanka Čubrilo, poručuje mladima JUNACI SE VAKCINIŠU, kukavice NE!!!

MEĐUNARODNI DEČIJI FESTIVAL FOLKLORA

Međunarodni dečiji festival folklora, već 13 godina se održava u Užicu, a kreće svečanim defileom užičkim ulicama i nastupom na Trgu partizana. Ova lepa dečja manifestacija traje do 19. avgusta, a ove godine je okupila preko 20 ansambala iz desetak zemalja sveta.

MEĐUNARODNI DAN MLADIH Mislite na mlade!

Međunarodni dan mladih, obeležava se 12. avgusta, a u izveštaju KOMS podatak iz istraživanja da bi se iz zemlje odselilo 50 odsto mladih ljudi, dok 39% mladih ne planira ali ne otpisuje mogućnost odlaska. A na ptianje zašto bi se odselili navode njih 31,7% zbog dostojanstvenijeg života, a 24% zbog višeg standarda.

MERE ZA PODSTICANJE NATALITETA U Užicu

Mere za podsticanje nataliteta su itekako važne, jer iz godine u godinu natalitet opada, a demografska pitanja i politika moraju biti prioritet na listi obaveza kako državnog tako i rukovodstava na nivou lokalnih samouprava.

ROĐENDANSKI POKLON Ideje šta pokloniti dečku

Rođendanski poklon, kako ga odabrati, a mnogi se slažu oko toga da je ženama daleko lakše kupovati poklone nego muškarcima - jednostavno, veći je izbor “krpica”, kozmetike, kao i drugih sitnica i krupnijih stvari kojima možete obradovati ženu.
- Advertisement -
1,052FanovaLajkuj
441PratilacaZaprati
4PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE