Veliku akciju prikupljanja slatkiša za novogodišnje paketiće namenjenu deci iz ugrozenih porodica i bolesnoj deci iz Užica pod nazivom„Budi i ti nečiji Deda Mraz,  organizuju Unija studenata, Unija užičkih srednjoškolaca i Pedagoški fakultet.

– Prva od aktivnosti u okviru naše akcije je Humanitarno veče na Pedagoškom fakultetu pod nazivom „Humanost kao umetnost“, nakon čega slede i naredne aktivnosti a koje ćemo najaviti u četvrtak veče.

Takođe, na 30 lokacija u gradu su postavljene ukrašene velike kutije u koje naši sugrađani mogu donirati svoj prilog za paktiće u vidu slatkiša ili knjiga,- navode organizatori humanitarne akcije.

Ulaz na Humanitarno veče na Pedagoškom fakultetu pod nazivom Humanost kao umetnost“, u četvrtak, 13. decembra, sa početkom u 19 sati može se platiti novcem ili slatkišima.

Prošle godine je donirano 90 paketića, od toga 55 paketića ugroženoj deci i 35 paketića mališanima sa Dečjeg odeljenja u užičkoj bolnici.

Organizatori akcije su ove godine sebi za cilj postavili prikupljanje većeg broja paketića, a već su organizovali Muzičko humanitarno veče. Prikupljena sredstva od 20. 630 dinara doniraće članovima porodice Janković iz Užica.  

Od ostalih aktivnosti izdvajamo da su članovi Unije svojom donacijom od 40.000 dinara dali svoj doprinos za lečenje trogodišnjeg Nikole iz Aranđelovca, čime je akcija prikupljanja novca za njegovu operaciju u visini od 280.000 evra uspešno okončana, a vođena je na području čitave Srbije.

- Advertisement -