U toku je akcija Fondacije „Zajedno za mlade prof. dr Danica Grujičić“ sa volonterima Unije studenata Užica i Unije užičkih srednjoškolaca koji prikupljaju pomoć kako bi napravili paketiće za decu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske u okviru akcije „Zajedno za dečije osmehe“.

Osim toga, danas, 13. januara, štand je postavljen u Užicu, a organizovana je akcija i u Čačku, Novom Sadu, Kragujevcu, Banja Luci i drugim gradovima u Srbiji i Republici Srpskoj u humanitarnoj akciji u kojoj je do sada prikupljeno oko 10 000 paketića, a   donirana je polovina iznosa potrebnog za izgradnju kuća.

Pored paketića koji će biti donirani na Savindan, ove godine cilj je da prikupe sredstva za podizanje dve kuće na ugroženom području Republike Srpske koje je pogođeno zemljotresom u mestima Kostajnica i Kozarska Dubica, za šta je potrebno ukupno 100 000 sms poruka, na broj 4334 (vrednost poruke je 100 dinara), navode organizatori.

Do sada je organizovano više sličnih akcija za pomoć deci sa Kosova, ugroženoj deci u Užicu, deci ratnih vojnih invalida, deci koja praznike provode u bolnicama.

Akcija traje od 1. decembra a završava se 27. januara.

O mladima koji su naša budućnost govorilo se na jednoj od ranijih tribina, pratili smo i druge akcije, a na temu dijalog sa mladima govorila je dr Danica Grujičić za portal UžiceMedia.

Hroniku Kovid -19, sa najnovijim podacima u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga možete pogledati na linku UžiceMedia.

- Advertisement -