SSP – Stranka slobode i pravde smatra da Užice nema dovoljno prostora za rekreaciju i igrališta za naše najmlađe sugrađane, te apeluju na lokalnu samoupravu da raspoložive prostore koje ima uredi, opremi i uz mala ulaganja ih stavi u funkciju.


Užicu su neophodna nova igrališta za decu, navode iz Gradskog odobora SSP Užice, jer po njima, grad nema dovoljno prostora za najmlađe. SSP Užice u saopštenju prosleđenom medijima dalje navodi:

„Pohvalno je kako je od zapuštene površine uz parking u Krcunovoj ulici napravljeno malo dečje igralište, koje je odmah dobilo veliki broj korisnika i odzvanja od dečije graje, a slično se može uraditi i na prostoru u Vidovdanskoj ulici, odmah pored Centra za majku i dete, koji decenijama stoji prazan zarastao u korov i pretvara se u deponiju.

Tom kvartu je neophodno igralište za decu, a ne još jedna poslovno stambena jedinica, jer je indikativno da je prostor u samom centru tako dugo prazan, verovatno čeka ”investitora”. I to nije jedini slobodan prostor, ima ih po gradu još, ali treba imati ideju i viziju kao se može urediti urbani prostor i unaprediti kvalitet života građana“, smatraju iz SSP.


Oni u svom saopštenju predlažu da se „animiraju viđeniji lokalni privrednici i uključe u obezbeđivanje sredstava ili opremanje prostora za decu.

Na taj način se razvija sistem filantropije i njihovo aktivno uključivanje u život i brigu o zajedinici, na način kako se to radi u razvijenim zemljama. Ukoliko lokalna samouprava nema kadrove sposobne da ovakve ideje sprovede u delo, SSP može i zna kako da to učini“, navedeno je u saopštenju GO SSP Užice.

Jedno od postojeíh igrališta na užičkoj plaži (Foto: N.Tošić UžiceMedia)

A kako izgledaju postojeća dečja igrališta u Užicu i Sevojnu. Još u 2021. godini sredstva za izgradnju obezbedila je Evropska unija, posredstvom Ministarstva omladine i sporta, a Grad Užice je realizovao projekte.


Ranije su izgrađena ili obnovljena druga dečja igrališta, među njima urađeno je novo na Megdanu.

- Advertisement -