Saobraćaj se odvija otežano i usporeno na teritoriji grada Užica usled obilnih snežnih padavina, pa je neophodan dodatni oprez svih učesnika u saobraćaju.

13. decembar

Putevi i ulice prvog i drugog prioriteta prohodne

Na teritoriji grada Užica putevi i ulice prvog i drugog prioriteta su prohodni. Problema ima na putnim pravcima trećeg prioriteta zbog otežanih uslova rada, oborenih stabala na saobraćajnice… Ekipe „Niskogradnje“ su i dalje na terenu i nastoje da što pre osposobe sve ulice i putne pravce na teritoriji Užica.

Situacija na elektro – mreži je danas bolja od jučerašnje, kada električne energije nije bilo u nekim delovima grada i više sela. Sitnijih kvarova ima u Ravnima i Volujcu, ekipe Elektrodistribucije su na terenu, očekuje se da će tokom dana većina kvarova biti otklonjena.

Zbog vremenskih uslova najteža situacija sa elektrosnabdevanjem je u Zlatiborskom, Mačvanskom i Kolubarskom okrugu, izjavio je za RTS načelnik Uprave za upravljanje rizikom Sektora za vanredne situacije Živko Babović. Po njegovim rečima više od 90 000 potrošača nema struju, najteža situacija je u opštini Ivanjica, gde je proglašena vanredna situacija.

Inače, situacija u zapadnoj Srbiji se polako normalizuje. Putari su i noćas bili na terenu, čiste se saobraćajnice po prioritetima i svi glavni pravci su prohodni. Vlažan i težak sneg bez struje ostavio je više hiljada potrošača. Zbog niskih temperatura tokom noći, na putevima ima i poledice.

Do kraja dana se očekuje oblačno i hladno vreme, povremeno sa snegom slabijeg intenziteta, uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

12. decembar

Saobraćaj se odvija otežano i usporeno na teritoriji grada Užica usled obilnih snežnih padavina, pa je neophodan dodatni oprez svih učesnika u saobraćaju, navodi se u saopštenju.

Sva raspoloživa mehanizacija JKP“ Niskogradnja“ nalazi se na terenu i čisti sneg po prioritetima. Uspostavljena je koordinacija sa predstavnicima seoskih mesnih zajednica i reaguje se u skladu sa potrebama.

Angažovana je i dodatna mehanizacija na teritoriji MZ Ravni, MZ Nikojevići i na Ponikvama.

Na sedam lokacija u gradu vatrogasci rade na uklanjanju drveća i granja koje je palo preko saobraćajnica.

Ovako su ulice čistili prošle godine radnici „Biokroša“ (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Prestanak padavina očekuje se tokom noći i sutra, a svi glavni putni pravci biće očišćeni do jutarnjih sati, navedeno je u obaveštenju iz grada Užica.

Snega ima više na obližnjim planinama Zlatiboru, Tari i Zlataru.

Podsećamo, prvi sneg prošle godine u užičkom kraju pao je sredinom oktobra. Tada se zabeleo na Zlatiboru, Zlataru, Jadovniku, Jabuci a najviše snega je bilo na Tari.

Saobraćaj se odvija otežano, a zbog  snežnih padavina pojedini delovi grada i deo sela u užičkom kraju su ostali bez električne energije.

Vreme: oblačno, hladno, od sutra prestanak padavina

Do kraja dana oblačno, hladno i vetrovito sa snegom. U većini nižih predela stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 25 cm, u brdsko-planinskim predelima i više, usled stvaranja snežnih nanosa lokalno i do 50 cm. Najviša dnevna temperatura do 4 sepena.

Za ponedeljak meteorolozi najavljuju pretežno oblačno uz slabljenje i postepeni prestanak snega, uz najvišu dnevnu temperaturu do 3 stepena.

U utorak i sredu oblačno, hladno i uglavnom suvo, najviša temperatura do 4 stepena.

A potom sve do 20. decembra se očekuje umereno do potpuno oblačno, u nižim predelima slabe padavine, kiša i sneg, a na planinama će biti više snega.

Snega ima više na Zlatiboru (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Hroniku kovid -19 tokom decembra možete pogledati na UžiceMedia.

Hroniku kovid – 19 tokom novembra možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Kako poboljšati informisanje u lokalnoj sredini – ANKETU možete popuniti na linku UžiceMedia.

- Advertisement -