Deonica auto-puta od Preljine do Požege će biti završena, kazala je potpredsednica Vlade i dodala da su sa izvođačima radova na auto-putu od Preljine do Požege dogovorili da se paralelno sa gradnjom dva tunela koja su najteža na ovoj deonici radi i obilaznica oko Čačka, jer najviše vremena ljudi izgube u prolasku kroz Čačak.

– Činjenica je da smo u Srbiji u prethodne četiri godine pustili u saobraćaj 350 km auto-puta i ja sam danas mnogo lakše, brže i sigurnije došla u Užice nego pre samo godinu dana. A biće još bolje kada krajem 2021. ili početkom 2022. godine završimo deonicu do Požege.

Mihajlović je izrazila uverenje da će ove godine uspeti da potpišu i ugovor o nastavku izgradnje auto-puta od Požege do granice sa Crnom Gorom, deonice koja će biti najteža i najskuplja, jer samo izrada tehničke dokumentacije košta gotovo 50 miliona evra.

Ona je naglasila da su i mnogi pre ove Vlade, koji bi sada opet da se vrate, imali sve mogućnosti da urade mnogo toga, ali da nisu.

– Svi oni pre mene takođe su imali mogućnost da grade infrastrukturu, imali su ugovore, imali su firme… ali nisu uradili ni približno onom što smo mi uradili. Rezultati su ono što nas opredeljuje. Mi ćemo u naredne četiri godine uraditi još 450 kilometara novih auto-puteva, i to vam govorim s punim pravom jer iza mene stoji 350 kilometara završenih auto-puteva,- izjavila je Mihajlović.

Potpredsednica Vlade je istakla i da je država preuzela upravljanje nad aerodromom Ponikve kod Užica jer lokalna samouprava nije imala novca.

– Mi smo zato formirali preduzeće Aerodromi Srbije kako bi što lakše obezbedili novac da bismo ga uložili u manje aerodrome. Tako ćemo uložiti novac i u Ponikve, i to ne mali novac, kako bi od njega napravili funkcionalni aerodrom, – rekla je Mihajlovićeva u Užicu.

Podsetimo se ranijih poseta i izjava ministarke Zorane Mihajlović, užičkom kraju, pisali smo o poseti opštini Nova Varoš, zatim poseti opštini Bajina Bašta, izjavi iz 2018. godine o izgradnji novih kilometara puteva u Srbiji, zatim o izgradnji Fabrike vode u Užicu, ali i zanimljive izjave: Čuvajte Zlatar da ne bude kao Zlatibor.

Naslovna fotografija: Ministarka Zorana Mihajlović i gradonačelnik Tihomir Petković, prilikom ranije posete Užicu

- Advertisement -