U čitavom Zlatiborskom okrugu samo u redovno održavanje puteva uloženo je u prethodne četiri godine oko 3,6 milijardi dinara, a sa drugim rehabilitacijama koje su rađene, uloženo je oko 5,5 milijardi dinara, – rekla je Zorana Mihajlović novinarima u Bajinoj Bašti, gde je danas zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem razgovarala sa načelnikom Zlatiborskog okruga Bobanom Perišićem i čelnicima lokalnih samouprava iz Zlatiborskog okruga, i imala odvojeni sastanak sa rukovodstvom opštine Bajina Bašta.

Ona je rekla da se završava projekat za tunel Kadinjača, koji će uskoro biti na revizionoj komisiji. “To znači da ćemo ove godine imati završenu projektnu dokumentaciju, i da će onda Vlada i Ministarstvo raditi na pronalaženju načina finansiranja”.

Na sastanku u Bajinoj Bašti

Kroz Zlatiborski okrug prolaze i novi auto-putevi koji se grade, izjavila je ministarka Mihailović.

Predstoji početak izgradnje auto-puta Preljina-Požega, dužine 30,9 kilometara, deonica na kojoj jednu trećinu trase čine tuneli i mostovi. Takođe, sa turskim „Tašjapijem“ radimo na projektnoj dokumentaciji za auto-put Beograd-Sarajevo. Na deonici Sremska Rača-Kuzmin očekujemo sredinom godine početak radova, a na deonici Požega-Kotroman nije moguće pre sredine iduće godine da počne gradnja, zbog izgrade projektne dokumentacije.

Ministarka je dodala da će u okviru rekonstrukcije barske pruge biti rekonstruisane i železničke stanice koje se nalaze uz prugu.

Vanja Udovičić je rekao da se u direktnom dijalogu sa lokalnim samoupravama moglo saznati dokle se stiglo sa započetim projektima i koje su potrebe i šta je još moguće uraditi u oblasti omladinske politike. “Hvala potpredsednici Vlade na pomoći u podsticanju razvoja ženskog sporta”, rekao je Udovičić.

Ministarka Mihajlović sa najmađima

Predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović rekao je da je zadovoljan što je opština bila domaćin potpredsednici Vlade i svim opštinama iz okruga. “Imamo mnogo problema, ali smo zadovoljni obećanjima koje smo dobili”, rekao je Filipović, i dodao da je za ovu opštinu “tunel Kadinjača pitanje svih pitanja”.

Mihajlovićeva i Udovičić su tokom dana obišli i OŠ „Rajak Pavićević“ u Bajinoj Bašti, gde je dodeljena sportska oprema školi, kao i lopte lokalnom Ženskom odbojkaškom klubu „Drina“, navedeno je u saopštenju za medije kabineta potpredsednice vlade ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

- Advertisement -