Nada Matić, škola u centru grada, zahvaljujući akciji „JYSK za moj zeleni grad“, postala bogatija za sadnice četinara i ukrasnog šiblja u svom dvorištu. Akcija je za cilj imala unapređenje ekološkog standarda, promociju druženja i razvoj ekološke svesti.

Dvorište osnovne škole „Nada Matić“, smeštene u samom centru Užica, postalo je bogatije za 80 sadnica četinara i ukrasnog šiblja zahvaljujući inicijativi zaposlenih u kompaniji JYSK koji su učestvovali u ovoj ekološkoj akciji.

Ove sadnice obezbeđene su u okviru projekta „JYSK za moj zeleni grad“, koji ima za cilj unapređenje ekološkog standarda, promociju druženja i razvoj ekološke svesti. U sadnji su pored zaposlenih iz škole i skandinavskog maloprodajnog lanca učestvovali i mališani, učenici trećeg razreda, zajedno sa njihovim roditeljima, kao i JKP „Bioktoš“ Užice koje je pomoglo oko same pripreme terena.

Osnovna škola Nada Matić u centru Užica, koja je ove godine proslavila svoj 68. rođendan, već godinama održava svoje vrtne biljke, uključujući sekvoje, lipe, tuje i čemprese. Ovom donacijom dvorište je obogaćeno i smaragdnim tujama, topiarnim četinarima, perenama i drugim ukrasnim biljkama, što će stvoriti još lepše i prijatnije okruženje za igru i boravak dece.

Ekološka akcija u „Nadi Matić“ (Foto: Nikola Rudić)

Veliku zahvalnost zaposlenima kompanije JYSK uputila je direktorka osnovne škole Nada Matić , Ivana Cvetković, koja je i sama bila uključena u sadnju.

„U ime učenika i zaposlenih, kao i u svoje lično ime, želim izraziti zahvalnost kompaniji na prepoznavanju važnosti zelenih površina u urbanim sredinama, posebno onima gde deca provode vreme. Posebna nam je čast što je kompanija izabrala baš našu ustanovu da svojom donacijom ozeleni površine u dvorištu matične škole. Zahvaljujemo se i roditeljima koji su inicirali ovu saradnju. Ovo je zaista primer da zajedno možemo mnogo toga da uradimo“, – izjavila je direktorka škole Cvetković.

Projekt igra ključnu ulogu u vraćanju jednostavnijim vremenima kada su deca najviše vremena provodila u parkovima i na igralištima. Osiguravajući prostor za učenike i zajednicu lakše će se povezati sa prirodom ali i međusobno.

„Ponosni smo što smo kao zaposleni u prodavnici u Užicu uz pomoć projekta „JYSK za moj zeleni grad“ uspeli da doprinesemo sređivanju školskog dvorišta osvnovne škole i što smo đacima kao i zaposlenima ulepšali boravak u istoj. Trudićemo se da nastavimo sa realizacijom ovakvih projekata kako bi naš grad bio zeleniji i lepši“, – izjavila je Milica Danilović, zaposlena u prodavnici kompanije JYSK u Užicu.

Da dvorište izgleda lepo

Uz osmehe i radost, Užice su postale za nijansu zelenije, dok se projekat seli u druge gradove u kojima JYSK posluje, a gde su zaposleni prepoznali potrebe grada u kojem žive i rade.

Zajedničkim snagama, ovom akcijom napravljene su velike promene koje utiču na bolju i zdraviju budućnost, a kako bi pokazao koliko ceni ovakve inicijative i trud svojih zaposlenih, svi uključeni u projekt kompanija JYSK nagrađuje i dodatnim slobodnim danom.

Autor fotografija: Nikola Rudić

Više fotografija sa ove akcije na Instagramu i FB stranici UžiceMedia.

Pogledajte i druge tekstove, putopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -